Hvězda měsíce: Lašák, Erat, nebo Lukeš. Kdo byl v říjnu nejlepší?

Foto: hcbilitygri.cz, hc-kometa.cz, hcverva.cz

10. listopadu 2016, 15:31

Adam Bagar

Ani v měsíci říjnu se fanoušci Tipsport extraligy rozhodně nenudili! Kdo naváže na záříjového vítěze, brněnského útočníka Marka Kvapila? V anketě Hvězda měsíce se do tříčlenné říjnové nominace redaktorů hokej.cz vešli slovenský brankář ve službách Liberce Ján Lašák, útočník Litvínova František Lukeš či druhý nejproduktivnější hráč soutěže Martin Erat z Komety Brno. Komu dáte svůj hlas tentokrát?

Uzávěrka ankety je v neděli 13. listopadu. Hlasování probíhá na Facebooku.

JÁN LAŠÁK

Po příchodu nadějného gólmana Romana Willa nemá jistou pozici jedničky, kouč Filip Pešán svou brankářskou dvojici, která je zřejmě nejlepší v soutěži, pravidelně točí. Ale když se Ján Lašák dostane do branky, potom září. Předvedl to především během své úctyhodné série bez inkasovaného gólu, opora Bílých Tygrů se ve střetnutích s Mladou Boleslaví, Plzní i Karlovými Vary zaskvěla čistým kontem. Šnůru přestřihlo až Dynamo, Lašákova neprůstřelnost se zastavila na 209 minutách a 13 sekundách. S průměrem 1,73 inkasované branky na zápas mu patří skvělá třetí příčka v TELH.

MARTIN ERAT

V září se z triumfu v anektě Hvězda měsíce radoval Marek Kvapil, o měsíc později se může dočkat stejného ocenění také jeho spoluhráč z první brněnské pětky Martin Erat. Oba jmenovaní jsou na čele kanadského bodování celé soutěže. Erat je druhý, má 22 bodů na kontě. Hned čtrnáct z nich nasbíral právě v říjnu. Bodově naprázdno vyšel jen v Hradci Králové, dvakrát se zaskvěl tříbodovými příspěvky a dohromady nasbíral 14 bodů za šest branek a osm nahrávek. I díky tomu Kometa nebodovala v jediném klání sezony a s Oceláři se přetahuje o vedoucí příčku extraligové tabulky.

FRANTIŠEK LUKEŠ

Tahle spolupráce funguje náramně a hokejisté Litvínova z ní dosti těží. Čtyřiatřicetiletý útočník František Lukeš pravidelně nastupuje na křídle elitního útoku Viktora Hübla. A oba zkušení hráči si rozumějí, což je patrné i na jejich bodových kontech. Lukeš v říjnu zazářil celkem jedenácti body za tři branky a osm nahrávek a vyhoupl se už na čtvrtou příčku kanadského bodování celé soutěže. Nejlíp mu vyšlo domácí utkání se Spartou, v němž se blýskl třemi body. Společně s Hüblem nastřádali už 34 bodů. Nejčastěji se po jejich boku představil Josef Stříbrný, párkrát i Richard Nejezchleb.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz