Hvězda měsíce: Odcházející Olesz králem října. Je to o pohodě, hlásí

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Anketu Hvězda měsíce vyhrál po zářijovém triumfu Viktora Hübla z Litvínova dnes už exvítkovický útočník Rostislav Olesz. Ten ve finálním hlasování uspěl s velkým přehledem a zanechal za sebou plzeňského beka Jakuba Jeřábka a sparťanského forvarda Daniela Přibyla.

Prostřednictvím hlasování na Facebooku získal Rostislav Olesz celkem 324 hlasů. Velkou suverenitu tohoto vítězství dokazuje i to, že druhý Daniel Přibyl ze Sparty nasbíral „jen“ 121 hlasů. Na třetím místě skončil plzeňský Jakub Jeřábek se 105 hlasy. Olesz osmi body (4+4) dopomohl Vítkovicím k tomu, že v říjnu prohrály jen dvakrát. „Zápasy se nám celkově povedly jako týmu, z toho pramenila ta produktivita,“ řekl v rozhovoru pro hokej.cz.

"Za snajpra se nepovažuju, jen umím proměňovat šance."

„Je to i o těch věcech okolo. Trávil jsem čas s rodinou, přáteli, párkrát jsme si sedli s týmem a vše klapalo. Ta celková pohoda je důležitá, není to jenom o tréninku,“ řekl útočník, který v dosavadním průběhu letošní sezony Tipsport extraligy vstřelil 12 gólů. „Za snajpra se ale nepovažuji, na to jsou jiní hráči. Řekl bych to tak, že mi to tam teď prostě padá a umím proměňovat šance.“

Díky své výborné formě si třicetiletý útočník vysloužil i pozvánku do reprezentace, kde se objevil poprvé od roku 2009. Reprezentační pauza se ho tedy netýkala, místo odpočinku musel bojovat za národní tým. „Ostatním klukům to ovšem pomůže, odpočinou si a dobře potrénují na další zápasy. Nemůžeme se dívat na osobní statistiky, potřebujeme body do tabulky, to je dnes alfa a omega. Když se bude dařit jen první pětce a budeme prohrávat, bude to k ničemu. Je důležité, aby byla pohoda na všech hokejkách,“ má jasno.

Hvězda měsíce: V září řádil snajpr Hübl. Raději ať se daří týmu, říká

Spolu s Viktorem Hüblem je králem střelců v aktuálně probíhajícím ročníku. Dokonce se mu letos podařilo zapsat i první hattrick v kariéře. Další branky už ale za Vítkovice střílet nebude, alespoň tedy prozatím. Po konci reprezentační přestávky se upsal aktuálně poslednímu týmu švýcarské ligy Langnau. Olesz tak využil své klauzule, ve které bylo stanoveno, že v případě zájmu ze Švýcarska může odejít.

„Abych ale řekl pravdu, byl jsem tou nabídkou překvapený. Ale Švýcarsko je krásná země a navíc se tam hraje kvalitní liga,“ je odhodlaný vstříc nové výzvě. Jak moc bude útočník, který má na svém kontě přes 360 startů v NHL, chybět Vítkovicím, to ukážou teprve následující dny. Jedno je ale jisté – najít za něj náhradu nebude moc snadné.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz