Hvězdy základní části KHL? Kromě Radulova také bratři Kovářové!

26. února 2015, 12:30

Václav Jáchim

Kdyby se v ruské KHL udělovala cena pro Nejužitečnějšího hráče (MVP), výběr by nebyl jednoduchý. Ke kandidátům číslo jedna by se především zařadil Alexander Radulov, ruský reprezentant nasbíral 70 bodů, vyhrál hodnocení produktivity a jeho CSKA jde do play off z první příčky. Jenže zářily i další hvězdy, web sports.ru se pokusil vybrat osm největších. A do vybrané společnosti zařadil také Jakuba Kováře i jeho bratra Jana!

Pro odchovance píseckého hokeje jde o velký osobní úspěch, protože mezi vyvolené nebyli zařazení například francouzský objev Stephane Da Costa, nikdo z jiných brankářů ani řada ruských mistrů světa z Minsku. Zmíněný portál bral ohled na osobní statistiky, ale především na přínos jednotlivců ve prospěch svých klubů.

Z maskovaných mužů ligy vyhrál Jakub Kovář (na snímku), který prožil další famózní sezonu v Jekatěrinburgu. "Jakub neměl takový vstup do sezony, najdou se gólmani s lepšími statistikami. Ale kde by byl Avtomobilist bez Kováře! Jenom jeho zásluhou stále platí, že cíl klubu dostat se do finále Gagarinova poháru neskončil už v závěru února," píše sports.ru.

Hokejový Jekatěrinburg ještě nedávno patřil k outsiderům ruské soutěže, loni se klub poprvé v historii probil do vyřazovacích sérií a pak vyhlásil mimořádně smělý plán. Finále Gagarinova poháru je asi utopií, i když na východní frontě nikdy nevíte. Nicméně Jakub Kovář chytal jako ďábel, teď je před ním další výzva: v play off čeká bohatá a nadupaná Kazaň!

Slova chvály prší v Rusku také na Jana Kováře. Sports.ru zařadil někdejšího plzeňského útočníka mezi osmičku es KHL bez váhání. "Drží si stabilní výkonnost, Jan ukázal, že v elitní formaci s Mozjakinem a Zaripovem není žádným pasažérem. Když se Mozjakin zranil a vynechal víc než deset utkání, Kovář dál pravidelně bodoval a táhl tým k úspěchům," uvádí hodnocení druhého nejproduktivnějšího hokejisty základní části, jenž v 57 utkání nasázel 23 branek a přidal 42 asistencí!

O potenciálu Jana Kováře hovoří nejen výsledky týmu a jeho osobní čísla, ale i zájem z NHL. Společně s Kanaďanem Mosesem je aktuálně nejlepším krajánkem v KHL, například Danis Zaripov při Utkání hvězd uvedl, že jeho klubový parťák cizincům jednoznačně vládne. "Nechápu, proč Jan nebyl účastníkem exhibice. Je to jeden z nejlepších hráčů, jaké v Rusku máme," konstatoval mistr světa 2008-09 a 2014.

Do elitní společnosti vybral server sports.ru také obránce Nica Bailena (Minsk), Kirila Kolcova (Ufa), útočníky Alexandera Radulova (CSKA Moskva), Steva Mosese (Jokerit Helsinky), Artěmije Panarina (Petrohrad) a Dmitrije Kugryševa z Novosobirsku. Mimo naopak zůstal nejen zmíněný Stephane Da Costa, ale třeba i Nigel Dawes, Chris Lee, Sergej Mozjakin, Danis Zaripov, Anders Nilsson, Viktor Tichonov a další.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz