Hylák na úvod finále vynuloval Bystricu. Vítek přiblížil Tychy k titulu

Foto: hckosice.sk

Z úvodního vítězství ve finále nejvyšší slovenské soutěže má radost zejména Alexander Hylák, který si i ve čtvrté sezoně v Košicích užívá šanci na mistrovský titul. Stejná naděje pomalu vyhasíná pro Jakuba Vránu ve švédském Linköpingu, česká naděje přihlížela třetí výhře Skelleftey. V Polsku se naopak o slovo přihlásil Josef Vítek, pardubický odchovanec vybojoval mečbol pro outsidera z Tychy.

Na programu byl úvodní finálový zápas slovenské Extraligy mezi Košicemi a Banskou Bystricou. Favorit úvodní střetnutí ovládl, do vedení se dostaly Košice již v první části po střelách Suji a Cebáka. Dvoubrankové vedení posléze navýšil Bicek, hrdinou utkání byl však brankář Alexander Salák, který vychytal čisté konto a výrazně tím pomohl prvnímu vítězství Košic v sérii. Odveta se hraje na ledě slovenského fenoménu hned následující den, domácí budou chtít navýšit vedení ve finále a přiblížit se zisku mistrovského titulu.

V polské nejvyšší soutěži sledují diváci velmi zajímavé obraty. Jastrzebie vedlo ve finálovém střetnutí 2:1 na zápasy, další dva duely však skončily lépe pro Tychy. Na třetím vítězství outsidera série se podílel zejména Josef Vítek, který ke vstřelené brance přidal i asistenci. Ve vyřazovací části se český forvard prosadil sice pouze dvakrát, i díky němu je ale Tychy krok od vítězství polské soutěže.

V ostatních evropských soutěžích se čeští hokejisté neprosadili. Radost z vítězství mohl mít Petrohrad v sestavě i s Romanem Červenkou, který před vyprodanou arénou poprvé v semifinálové sérii zdolal CSKA Moskva a snížil na 1:3. Stejný cíl nedokázal splnit Linköping, který sice na ledě Skelleftey vedl, utkání nakonec dotáhl do prodloužení, ve kterém však po šesti minutách inkasoval rozhodující branku. Skelleftea má mečbol na postup do finále SHL.

KHL – semifinále play off

PETROHRAD – CSKA MOSKVA 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Thoresen (Kovalčuk), 11. Dadonov (Panarin, Šipačjov), 27. Šipačjov (Panarin, Dadonov), 33. Dadonov (Šipačjov, Panarin) – 44. Grigorjenko (Radulov, Zajcev). Diváci: 12 310.

Stav série: 1:3 (0:3, 2:3 pr., 1:3, 4:1)

Extraliga (Slovensko) – finále play off

KOŠICE – BANSKÁ BYSTRICA 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Suja (Bicek, Sojčík), 14. Cebák (Sojčík, Lapšanský), 38. Bicek (Suja, Bartánus). Diváci: 7 373.

Stav série: 1:0

SHL (Švédsko) – semifinále play off

SKELLEFTEA – LINKÖPING 3:2 po prodloužení (0:1, 2:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Norman (Holmstrom, Aho), 37. Zackrisson (Pesonen, Calof), 66. Burstrom (Holmstrom, Kabanov) – 18. Micflikier (Backman, Little), 42. Hardt (Junland, Sjogren).

Stav série: 3:0 (5:2, 7:2, 3:2 pr.)

Metal Ligaen (Dánsko) – o 3. místo

Herning – Frederikshavn 2:2, první zápas 2:3

Ekstraklasa (Polsko) – finále play off

Jastrzebie – Tychy 2:4 (za domácí Němeček 0+1, za hosty Vítek 1+1), stav série 2:3

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz