Hylák se stěhuje k indiánům, Polívka pomůže Slavii. Suchý jde do zámoří

Foto: Michal Káva, hc-slavia.cz

Henri Tuominen s Milanem Mikulíkem zamířili do Karlových Varů, kapitán Michal Dragoun se stal posilou Hradce Králové, Tomáš Jiránek se vrátil do Mladé Boleslavi a nyní si angažmá v extralize našel také gólman Alexandr Hylák, který se mezi tuzemskou elitu vrací po dlouhých sedmi letech. Do Slavie naopak odchází brankář Patrik Polívka.

„Gólmana jsme hledali přibližně čtrnáct dní až tři neděle. Udělali jsme několik změn v kádru, ale cítili jsme, že potřebujeme také kvalitního zkušeného brankáře, který by kryl záda Matěji Machovskému,“ prozrazuje sportovní manažer Tomáš Vlasák k příchodu Alexandra Hyláka do Plzně, kam měl už v uplynulém ročníku vyřízeny střídavé starty pro play off.

Slavia rozvázala smlouvy s osmi hráči. Končí Dragoun, Jiránek i Hylák »

„Slibujeme si od něj kvalitní výkony a zkušenost do brankoviště. V naší situaci je to přesně to, co jsme hledali. Možností bylo víc, ale nebyli jsme úplně přesvědčení, že je to správná volba. Bohužel k tomu pomohla také aktuální situace ve Slavii,“ přiznává Vlasák, který od mistra české extraligy a dvojnásobného šampióna slovenské elitní soutěže dost očekává.

"Cítili jsme, že potřebujeme kvalitního zkušeného brankáře, který by kryl záda Matěji Machovskému."

Zatímco dvaatřicetiletý zkušený gólman putuje z metropole na západ Čech, opačným směrem míří mladík Patrik Polívka, jenž by měl v Edenu působit do konce letošní sezony 2016-17. A do pražského týmu se přesouvá formou střídavých startů i jednadvacetiletý obránce Jan Holý, který v probíhajícím ročníku sehrál dva zápasy s Litvínovem a Karlovými Vary.

Suchý: Plzeň mi bude chybět, hrál jsem tu odmalička a je to můj domov

Další novinkou je odchod mladého útočníka Filipa Suchého. Ten odchází do zámoří, oblékne dres Omaha Lancers v juniorské USHL. „V Americe byl zájem už před sezonou, ale rozhodl jsem se zkusit zabojovat o místo v Plzni. Věřím, že mi to pomůže v další kariéře. Plzeň mi ale bude určitě chybět, hrál jsem tu odmalička a je to můj domov,“ přiznává Suchý.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz