Indián mezi Orly? Je v pohodě, už zná pár nadávek, směje se Šedivý

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

Mají nejlepšího gólmana, nejméně propustnou obranu, nejúdernější útok a v čele tabulky pět bodů náskoku na své pronásledovatele, hokejisté Znojma vlétli do nového ročníku EBEL jako uragán a po osmi kolech mezinárodní soutěži suverénně vládnou. "Určitě bychom se nezlobili, kdyby nám fazóna vydržela až do dubna," usmívá se útočník Ondrej Šedivý, jenž je už s devíti body druhým nejproduktivnějším hráčem rozjeté orlí letky.

Už přípravná utkání jasně naznačila, že by se Orlům mohlo dařit. Vždyť sehráli mnoho těžkých zápasů a přesto zaznamenali sedm vítězství, když si vyšlápli na pětici elitních českých mančaftů, německý Ingolstadt či švýcarský Zug. "Soupeře jsme měli kvalitní, přesto jsme střetnutí zvládali. Obraz hry byl ke konci už podle našich představ a jsme rádi, že jsme na výkony navázali v prvních kolech ligy," hlásí Šedivý.

"Šest gólů za poslední třetinu nepamatuju, možná ještě v juniorce."

Znojmo začalo parádně a po osmi kolech má na kontě sedm triumfů při skóre 33:14. Suverénně si počíná především v domácím prostředí. Tam vyslalo na soupeřovu klec 222 střeleckých pokusů, nastřílelo 24 branek a jen pětkrát inkasovalo, naposledy ale proti houževnaté Lublani málem zaváhalo. Rozstřílelo se až ve třetí třetině. "Šest gólů za poslední dějství nepamatuju, možná ještě v juniorce," vzpomíná.

"Je pěkné, že se nám daří, ale musíme být pokorní. Ne vždycky jsme byli tak skvělí a oni zase tak špatní. Třeba Salcburku jsme dali sedm gólů a přitom je to velmi kvalitní tým," zdůrazňuje šestadvacetiletý útočník, jenž vyzdvihuje kompaktnost znojemského výběru a také výkony nové brankářské jedničky Patrika Nechvátala. "Hodně nás drží, pochytá během zápasů spoustu gólovek," pokyvuje uznale Šedivý.

Žlutý roh? Nic nezvyklého jsem na něm nezpozoroval, je v pohodě

Ten nastupuje v úderné formaci s kanadskou posilou Coltonem Yellow Hornem, jenž nadále vládne bodování celé EBEL. "Je to velmi šikovný hokejista, má šikovné ruce, hokejové myšlení i skvělé zakončení. Je super s ním hrát, dal už dost důležitých gólů. Snažíme se ho proto co nejvíc využívat," hlásí Šedivý na adresu střelce s indiánskými kořeny. Ty však na něm nejsou vůbec znát, aspoň dle Šedivého ne.

"Vůbec ne, nic nezvyklého jsem nezpozoroval. Je to úplně v pohodě kluk, skromný a hodný," prozrazuje útočník s číslem 64 na zádech s tím, že se snaží od Yellow Horna něco pochytit. "Na tréninku se koukám na jeho zakončení, které je typické kanadské. Má nečekanou střelu švihem a to je pro gólmana mnohem náročnější, než když si to hráč chystá. Tohle je asi jeho největší přednost," má jasno Šedivý.

Vídni máme co vracet, určitě přijde dost lidí a bude to skvělý zápas

A zatímco Patrik Nechvátal si s bývalým hráčem Asijské ligy příliš nepokecá, Šedivý problém s jazykovou bariérou nemá. "Snažím se s ním komunikovat, občas ho třeba vezmeme někam na jídlo. Myslím, že se normálně domluvíme, i když to někdy zrovna není gramaticky správně," culí se. A jak je na tom Žlutý roh s češtinou? "Pár slovíček už umí, ale spíš to jsou nadávky, které použije na ledě," usmívá se.

Nálada ve znojemské kabině je pochopitelně výborná a to se poté projevuje také na výsledcích. "Je to fajn, když vedete tabulku. Pohoda a klid do práce je základ. Jenže nesmíme zaspat a makat dál, abychom měli pořád stejnou výkonnost," velí Šedivý s tím, že už se těší na nedělní domácí derby s Vídní. "Máme jim co vracet, určitě přijde hodně lidí a bude to skvělý zápas. Věřím, že vyhrajeme," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz