Jako loni v Přerově. Proti Finkám nám to půjde líp, věří Erbenová

(DMITROV, od našeho zpravodaje) Historie se opakuje jak přes kopírák. České hokejistky se na mistrovství světa do 18 let dostaly do navlas stejné situace, kterou zažily loni na domácí půdě v Přerově. V posledním zápase skupiny budou (asi) muset porazit Finsko, aby mohly postoupit do čtvrtfinále!

Nejdřív těsné vítězství, potom porážka v nastavení. Loni získaly juniorky čtyři body ze zápasů s Japonskem a Švýcarskem, teď se Švýcarskem a Německem. Přitom se ve druhém utkání znovu opakovala jasná převaha, kterou zmařilo jen trápení v koncovce. A znovu by stačilo v prodloužení či nájezdech získat bonusový bod, a Češky by už byly ve čtvrtfinále.

Místo toho musí ve skupině makat naplno až do konce. Jediná změna oproti předchozímu mistrovství je ta, že v úterý hrají Švýcarky s Němkami už před nimi. Švýcarské vítězství by už automaticky poslalo Česko dál, v případě německého bude potřeba Finsko porazit. Je tu ale menší potíž: Země helvétského kříže už nemůže postoupit, takže motivaci bude mít určitě slabší...

Letošní šampionát v Dmitrově je zamotaný úplně celý, dokonce i ve vyšší skupině A. „Tohle mistrovství je plné překvapení. Třeba výsledek zápasu Rusko – Kanada byl hodně nečekaný,“ připomíná Magdalena Erbenová historicky první vítězství sborné nad javorovými listy v kategorii osmnáctek. „Všechno je možné.“

Dost možné je tedy i to, že by Češky v případě postupu narazily ve čtvrtfinále právě na Kanadu. Jenže tohle je moc daleko, teď myslí jenom na Finky. „Hrály jsme s nimi už na podzim na turnaji ve Finsku. Nebyly jsme kompletní a myslím, že ony taky ne,“ hlásí kapitánka.

Sestřih zápasu Česko – Německo

Zmiňovanou vzájemnou bitvu vyhrál český tým těsně 2:1, takže teď by mohl vědět, jak na to. A po Němkách, které většinu času úporně bránily, si snad konečně zahraje. „Doufám, že nám to proti nim půjde líp, ony jsou víc hokejové. Čím těžší soupeř, tím líp se mi hraje. Takhle to cítím,“ ubezpečuje blonďatá obránkyně.

Každopádně je velká škoda, že si juniorky nezajistily postup včas. Příležitost k tomu měly ideální. Němky loni postoupily z nižší divize, v Dmitrově toho na úvod proti Finsku moc neukázaly. „Nemyslím, že bychom je podcenily. Věřily jsme si na ně, ale bohužel to nevyšlo. V loňských letech, když jsme hrály ještě za patnáctku, jsme je porážely.“ A většinou naprosto jednoznačně... „Možná jsme s tím i lehce počítaly. Hodně nás to zklamalo,“ přiznává Erbenová.

Na nápravu je ale ještě čas. V klíčové bitvě přijde řada právě na tahounky, jako je česká kapitánka. Nejzkušenější hráčka týmu je na svém třetím mistrovství, loni zahrála parádně. A postupový gól v prodloužení s Finskem dala právě ona. Tak snad se přerovské déjà vu ze základní skupiny bude po roce opakovat i s tou vítěznou tečkou...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz