<

Jakou roli mají rodiče ve výchově sportovce? Série seminářů startuje v Třinci

3. září 2018, 13:15

Martin Voltr

Stále víc se diskutuje o vlivu rodičů a trenérů na správný vývoj sportovce. Právě role rodičů bude tématem série seminářů pořádaných Českým hokejem, první díl se uskuteční už toto úterý v Třinci.

Jak z pozice rodiče rozvíjet sebevědomí mladých sportovců? Jak jim pomáhat překonávat překážky a neúspěchy? Jak předejít tomu, aby se sportem předčasně skončili? Nejen těmto otázkám se bude věnovat Václav Petráš, sportovní psycholog, který se zaměřuje na mentální aspekty špičkového výkonu.

Druhým lektorem na semináři bude Marie Skalská – lékařka, fitness instruktorka a lektorka, jež na téma pohybu a výživy aktivně publikuje a přednáší po celém světě. „Paní Skalská se bude věnovat tématu Správný jídelníček malého hokejisty. Prostor bude vymezen i na pro libovolné dotazy k rozvoji mladých hokejistů,“ vysvětluje Petráš na klubovém webu Třince.

Seminář se koná ve vestibulu třinecké WERK ARENY v úterý 4. září od 17 do 19 hodin. Vstup je zdarma a bez nutnosti registrace. Zváni jsou všichni rodiče i trenéři, ti za jeho absolvování získají čtyři kredity.

Dětem buďte oporou, ale nelžete jim, říká Petráš

Přednáškový minitým by měl v sezoně 2018/19 objet všechny kraje České republiky, začíná na samém východě země. „Jsme moc rádi, že premiéra tohoto seriálu bude v Třinci a že budeme první, kdo tento projekt přivítá,“ hlásí nadšeně sportovní manažer Ocelářů Jan Peterek.

Podobně vítá seminář také sportovní manažer třinecké mládeže Jozef Daňo. „Tyto akce jsou ve světě normální. Jsme rádi, že zavedení těchto akcí Český hokej podporuje. Věřím, že účast bude velká, jelikož tyto informace jsou stěžejní pro správný vývoj mladých hokejistů,“ uvědomuje si Daňo.

„Ke všemu tato akce není pouze pro rodiče a trenéry hokejového klubu Oceláři Třinec, ale rádi také uvítáme přátele z Českého Těšína, Karviné, Havířova, Frýdku-Místku a všechny zájemce z regionu. Chtěli bychom, aby lední hokej stále postupoval dopředu, a tato iniciativa je rozhodně krok správným směrem,“ dodává.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz