Jakub Kovář kluby nemění, v Jekatěrinburgu prodloužil o dva roky

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

8. května 2015, 16:40

Václav Jáchim

Před několika dny prodloužil působení v ruské KHL Jan Kovář, který se dohodl na nové vylepšené smlouvě v Magnitogorsku, nyní se přidal i jeho starší bratr Jakub. Český reprezentační brankář bude nadále pokračovat v Avtomobilistu Jekatěrinburg, ačkoli se už od konce února spekulovalo o zájmu předních klubů Kontinentální ligy.

Kdyby se na píseckého odchovance nevztahovala pravidla soutěže pro hráče s omezením, Kovář by bezpochyby přestoupil. "O Kubu mělo zájem čest špičkových klubů ruské ligy, jenže problém byl v odstupném," říká hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Kovářovi sice po dvou letech na východní frontě vypršela v bývalém carském městě, ovšem představitelé Jekatěrinburgu dali gólmanovi kvalifikační nabídku, což znamenalo, že případný zájemce musí uhradit vysokou finanční kompenzaci. "K dnešnímu dni činí minimálně 130 miliónů rublů, odstupné může být až 135 miliónů. Proto je prakticky vyloučeno, abychom ho získali. Klub totiž neplatí jen zmíněnou částku, ale musí pak vydat i náklady na plat pro hráče. Když si to dáte dohromady, vyjde vám kosmická cifra," vysvětlil Leonid Vaisfeld - nový generální manažer Ufy.

Bývalý mezinárodní rozhodčí dosud působil právě v Jekatěrinburgu, Kováře do klubu přivedl a rád by si ho nyní vzal fo Ufy, kam přešel rovněž hlavní kouč Anatolij Jemelin. V Avtomobilistu nově do manažerské pozice nastoupil Oleg Gross, pro změnu někdejší přední činovník Ufy. Jekatěrinburg nyní slaví úspěch, prvního brankáře se podařilo udržet. "Kuba je rád, že se všechno vyřešilo. Podepsal nový dvouletý kontrakt a ví, kde bude dál působit. Měl nabídky odjinud, byly lákavé po sportovní i ekonomické stránce, ovšem klíčovou roli sehrálo zmíněné odstupné," vysvětluje Vůjtek..

Jekatěriburg se podle dostupných zpráv zajímá o dalšího českého hokejistu, jména ovšem ruská média nezmiňují. Jisté je, že přijde finský obránce Tommy Kivistö, rozloučili se naopak jeho krajan Sami Lepistö (nyní Ufa) nebo Švéd Tobias Viklund, jenž zamířil do Lady Toljatti.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz