Jandač: Pöpperleho neodepisujeme, ale Lukáš momentálně chytá lépe

Zdroj: hcsparta.cz

30. listopadu 2015, 8:44

Adam Bagar

Tak tohle se jistě nečekalo. Tomáš Pöpperle měl být po návratu z KHL jasnou jedničkou Sparty, jenže nevyrovnané výkony ho v posledních zápasech stojí místo. Pražský klub totiž aktuálně sází na mladíka Jana Lukáše. A dělá dobře. Naposledy se to potvrdilo v domácí bitvě s Pardubicemi, v níž pochytal všech sedmnáct střeleckých pokusů soupeře a zapsal premiérové čisté konto mezi tuzemskou elitou. "Chytá dobře," přiznává sparťanský kouč Josef Jandač.

Fanshop

Dvaadvacetiletý gólman se postavil do branky Pražanů už podeváté v sezoně, tentokrát mu však Východočeši velmi usnadnili práci, když po většinu utkání tahali za kratší konec pomyslného provazu. "Přišli mi nějací skleslí. V podstatě jsme je k ničemu nepustili. Bylo to vidět hlavně ve druhé třetině, kdy se hrálo pořád jen před Maxwellem," hlásí spokojený Jan Lukáš, jenž musel být o to víc ve střehu.

"Ve druhé třetině šly na mě jenom tři střely, to je pro gólmana vždycky těžší," přiznává mladík, jemuž bylo nejhůře asi na startu třetího dějství. To musel čelit trestnému střílení bývalého sparťana Tomáše Rolinka. "Vůbec jsem nevěděl, co provede a proto jsem čekal, až něco udělá jako první on. Naštěstí mi trefil ruku," culí se Lukáš, který jinak nic zásadního neřešil a vychytal první nulu v extralize.

"Jsem za nic moc rád. Ale je to zásluha celého týmu, všem klukům musím poděkovat. Ještě ani nevím, co mě to bude stát. Ale pravděpodobně přijde nějaká svačinka," myslí si sympatický brankář, který se ve sparťanské brance představil posedmé v řadě. I když naposledy v Třinci se podíval mezi tři tyče až ve 26. minutě. "Přál jsem Tomáši Pöpperlemu, aby tam vydržel co nejdéle. Doufám, že to teď přeje i on mi."

Svou aktuální pozici v týmu ale Lukáš moc neřeší. "Ať chytá ten lepší a vyhrává se. To je přece to nejpodstatnější," hlásí olomoucký odchovanec, jenž svou zápasovou šňůru nastartoval právě na Hané. "Zápas v Olomouci mně hodně pomohl. Osahal jsem si to, vyhrálo se a sebevědomí šlo hned nahoru. Doufám, že to tak bude pokračovat, i když extraliga není vůbec lehká soutěž," přiznává talentovaný brankář.

Ten dostal šanci, kterou chytil skvěle za pačesy a rázem je klíčovým hráčem pražského klubu. "Momentálně chytá lépe. Ale samozřejmě potřebujeme, aby se chytil i Tomáš Pöpperle. Teď hrajeme dva zápasy týdně a není takový prostor na to, abychom brankáře prostřídali. Tomáše rozhodně neodepisujeme a určitě se do brány zase podívá," objasňuje kouč Josef Jandač situaci kolem sparťanských gólmanů.

Sestřih utkání Sparta – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz