Jank učí rvačky, teď schytal rány od obra. Zasloužil si dostat, říká Škůrek

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

4. srpna 2017, 17:27

David Jahoda

Příprava, nepříprava. Pokud to situace vyžaduje, musí se shodit i rukavice. Přesně takovou potřebu vycítil v přípravném utkání mezi Olomoucí a Třincem obránce Hanáků David Škůrek. Tomu se nelíbilo, jak bek soupeře Bohumil Jank atakoval po odpískání jeho spoluhráče Jakuba Hermana. A i když právě Jank na úvodním tréninku Ocelářů před novou sezonou vyučoval parťáky, jak nejlépe zvládnout rvačku, od olomouckého obra několik ran schytal a boxerskou terminologií řečeno, „na body“ by asi prohrál.

Vyšlápnout si na některého z hráčů Olomouce se nevyplácí, na vlastní kůži to moc dobře poznal třinecký zadák Bohumil Jank. Sotva se obul do Jakuba Hermana, měl před sebou 111 kilogramů živé váhy. „Já jsem vystřelil, Hermoš (Jakub Herman, pozn. red) projel brankovištěm, skoro ani ne, a on (Bohumil Jank, pozn. red) ho tam nesmyslně sundal, takže si zasloužil dostat,“ komentoval celou situaci David Škůrek, kdy šel bránit střelce obou gólů hanáckého celku.

Bohumilu Jankovi nejsou bitky vůbec cizí. Byl to právě on, kdo na úvodní tréninkové jednotce Ocelářů před novou sezonou učil mladšího spoluhráče Jana Hladonika, jak se v pěstním souboji chovat. Zápas jako z boxerského ringu, který trval přes půl minuty, s olomouckým obrem poměrně ustál, ran inkasoval ale určitě víc. „Nechtěl jsem ho hned stlačit na zem. Chtěl jsem mu dát pár ran, potom už jsme byli v sobě zaklíčení, a to už se těžko boxuje,“ pověděl bezmála dvoumetrový (196 cm) bek.

Bitka olomouckého Davida Škůrka s Bohumilem Jankem z Třince

Bitka olomouckého Davida Škůrka s Bohumilem Jankem z Třince | Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

Olomoucký odchovanec ale nemířil v bitce vždycky přesně, proto na svém těle poté objevil i pár šrámů. „Mám trochu otlučený loket, jednou jsem mu trefil helmu, takže tam mám sedřenou kůži,“ svěřil se Škůrek, kterého od Janka následně oddělili rozhodčí. Ve velkém vedru a po dlouhé přetahované skončila bitka vysílením obou „zápasníků“. „Asi to tak bylo. Bylo to opravdu náročné,“ přiznal Škůrek.

Jeho tým v zápase sice od osmé minuty vedl, Třinečtí ale ještě před první přestávkou srovnali, a následně ve druhé části hned třikrát rozložili obranu Kohoutů, díky čemuž se dostali do vedení 4:1. I z toho důvodu Škůrek neváhal do bitky jít. „Prohrávali jsme 1:4, bylo to takové nemastné neslané, takže jsem se nějakým způsobem snažil i povzbudit spoluhráče. Říkal jsem si, že je to třeba trochu nakopne,“ uvedl brzy 24letý hráč.

„Mám trochu otlučený loket, jednou jsem mu trefil helmu, takže tam mám sedřenou kůži.“

Je pravda, že ve třetí periodě se olomoucký výkon zlepšil. Kouč Zdeněk Venera dokonce stáhl hru na tři pětky, stačilo to však jen snížení a úpravu konečného výsledku na 2:4. Nebylo proto divu, že na sebe museli Hanáci po druhé dvacetiminutovce v kabině zvýšit hlas. „Řekli jsme si k tou svoje a určitě se ještě podíváme na video. Bylo tam spousta věcí, které by se v naší hře neměly vyskytovat. Naštěstí ještě máme čas to vypilovat,“ konstatoval olomoucký bek.

Hlavní trenér Mory Venera slova svého svěřence doplnil. Na rozdíl od něj ho ale mrzela první část. „Během první třetiny jsme měli dát minimálně tři branky, poté by se vývoj zápasu vydal úplně jiným směrem. Nevyužívali jsme soupeřových chyb, Třinec naše naopak proměnil s přehledem, a to hlavně ve druhé třetině, kde jsme měli několikaminutový výpadek,“ řekl Venera. A právě Škůrkovu snahu nabudit mužstvo ocenil. „David Škůrek byl po druhé třetině jediný hráč, který dostal pochvalu,“ pravil zkušený kouč. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz