Jankova střelecká exploze! Hradec si na Kometě může vybrat soupeře

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

28. února 2015, 18:30

Martin Voltr

6:4? Na hradecké poměry nevídaná přestřelka. Přitom se půl zápasu s Olomoucí zdálo, že tahle bitva bude diváky spíš nudit než bavit, zvlášť když Mountfield ztratil vedení a naopak sám prohrával. Jenže před koncem druhé třetiny se útočná stavidla rozevřela naplno. Dvěma góly k tomu přispěl obránce Bohumil Jank, který najednou našel zdánlivě snadný recept – prostě do puku praštit na modré čáře.

13 minut tak Jankovi stačilo, aby dal víc branek než za celý předchozí průběh sezony. „Výbornou práci ale odvedli útočníci. Při prvním gólu šel před bránu Tomáš Mertl a Vošvrda nic neviděl, při druhém gólu to samé udělal Collin (Valcourt),“ chválil mladý bek své spoluhráče.

Hradec má přitom se střílením branek dlouhodobé problémy – přestože je v tabulce pátý, jenom pět týmů má na kontě menší počet tref. Bitvu s Olomoucí nakonec pojal jako hodně atraktivní pozvánku na play off. Tam už se ale zase dají čekat jeho klasické výsledky… „Tolik gólů dáváme málokdy. Samozřejmě bychom byli radši, kdybychom vyhráli 6:0 a ty čtyři nedostali. Ale aspoň víme, že je umíme dávat,“ culí se Bohumil Jank, platný člen hradecké „bejby“ sestavy.

„Radši bych bral Spartu, hrajeme proti ní líp. Brno čeká na chyby a z protiútoku udeří. Ale musíme porazit každého.“

Ta si i přes svou nezkušenost počíná hodně slušně. Ve Zlíně ji dokonce doplnil sedmnáctiletý Filip Hronek, který společně s útočníkem Radovanem Pavlíkem prožil extraligovou premiéru. A k bodům chyběl Mountfieldu kousek. Prohrál 2:3.

„Myslím, že jsme tam neodehráli vůbec špatný zápas! Dostali jsme dva góly jako přes kopírák po prohraném buly, což je škoda,“ vzpomíná Jank, který má za sebou za poslední rok jedenáct zápasů v národním dresu.

Přestože Olomouc nesehrála v Hradci špatný zápas, disciplína ji srazila do kolen. Na dvanácté Karlovy Vary tak ztrácí už devět bodů. A vzhledem k tomu, že jich je ve hře už jen 21, mají Hanáci pozici hodně náročnou. Naopak Mountfield potvrdil své umístění a už se chytá na play off. Ale stejně jako konkurenci ho čeká ještě nedělní bitva, míří na Kometu.

A to přece jenom bude pořádně důležitý zápas! Pokud chce jít Hradec ve čtvrtfinále na Spartu, potřeboval by, aby se nedostala před Brno na třetí místo. Pražané přitom doma hostí Třinec. „Přistoupíme k tomu úplně stejně jako ke každému jinému zápasu, jedeme si pro tři body! Nechceme se dostat pod deku. Odmakáme to na sto procent,“ slibuje Bohumil Jank. Ale zároveň přiznává, že Kometu by si stejně jako většina spoluhráčů nepřál.

„Z osobního hlediska bych bral radši Spartu, prostě se mi proti ní hraje líp. Brno hraje urputnější hokej, čeká na chyby soupeře a potom z protiútoku udeří. Sparta je víc útočná a kombinační. Ta naše zeď a bránění na to sedí víc, řekl bych, že proti Spartě hrajeme líp než proti Brnu,“ uvažuje dvaadvacetiletý obránce. „Každopádně musíme porazit každého,“ doplňuje.

Jedno je jasné – pokud se Hradec nechce dostat do řečí, musí v Rondu hrát, jak nejlíp umí. Po domácím debaklu 0:7 by k tomu měl najít motivaci snadno.

Sestřih utkání Hradec Králové – Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz