Jarůšek se konečně trefil. Ať je pátek třináctého častěji, směje se

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Hokejistům Jihlavy se před vlastními fanoušky daří. V posledních třech zápasech na Horáckém zimním stadionu neztratili ani jeden bod. Na tuto potěšující bilanci chtěli navázat i v duelu s Hradcem Králové. Domácí dlouho udržovali plamínek naděje, nakonec ale nevstřelili ani gól a prohráli 0:2.

Jihlava i Hradec Králové se prezentovali především dobrým defenzivním výkonem. To však neznamená, že by nebyly k vidění žádné šance. Oba celky měly k dispozici dost přesilových her, ve kterých svého soka pořádně přitlačily, z gólu se ale i díky výkonům brankářům neradovaly. Patrik Rybár dokonce udržel čisté konto. „Rybka už minulý rok dokazoval, že je výborný gólman, teď to zase potvrdil. Chytá parádně,“ chválí Richard Jarůšek (na snímku) spoluhráče.

Jarůšek: Věděl jsem, že je jen otázkou času, kdy mi to tam spadne

Kouzlo gólmanů opadlo až v půlce hry. Právě Richard Jarůšek se dobře zorientoval před jihlavským brankovištěm a bekhendem poslal puk mezi Škarkovy betony. Trefa měla o to sladší příchuť, že byla jeho první v sezoně. „Trenéři mi gratulovali, to mě docela překvapilo. I celé vedení bylo rádo, že jsem dal konečně gól, protože na to čekalo. Kluci jsou vtipálci a vykřikovali, že jsem se konečně trefil,“ líčí své pocity střelec úvodní branky. A nezůstalo jen u ní, v závěru ještě potvrdil vítězství Mountfieldu: „Doufám, že pátek třináctého bude častěji.“

Hradec své šance využil, proto vyhrál, říká jihlavský útočník Čachotský

Rodák z Brna si z dlouhého čekání na první branku příliš těžkou hlavu nedělal. Byl si vědom svých kvalit a věděl, že jeho čas přijde. „Už v minulých zápasech jsem měl veliké šance. Sám jsem věděl, že je to jen otázka času, kdy mi to tam spadne. Snažil jsem se na to nemyslet, i když hodně kluků si ze mě dělalo srandu, že nemůžu dát gól. Čekal jsem na moment, až se prosadím, a to se dneska podařilo,“ neskrývá rodák z Brna svoji radost.

Východočeši se na začátku soutěže trápili. Pak se ale chytli a teď se vezou na vítězné vlně. „Začátek jsme neměli vůbec dobrý. Naštěstí se nám teď podařilo vyhrát čtyřikrát za sebou, musíme v tom pokračovat. V neděli nás čeká derby. Většinou se říká, že nemá favorita, ale my musíme dělat všechno pro to, aby to bylo stejně jako minulý rok, kdy jsme čtyřikrát vyhráli. Musíme se připravit a urvat výhru,“ zmiňuje další utkání, které bude velice sledované.

Škarek: Jednou to přijít muselo. Škoda, že právě teď

Dukla naopak přišla o svoji sérii domácích výher. Když se do brankoviště postavil talentovaný Jakub Škarek, svěřenci Petra Vlka do této doby na Horáckém zimním stadionu ještě neprohráli. „Jednou to přijít muselo. Je škoda, že to přišlo právě teď. Myslím si, že jsme nehráli špatně, ale Hradec hrál bohužel lépe a zaslouženě vyhrál,“ uznává sílu soupeře teprve sedmnáctiletý strážce svatyně.

To, že královéhradeckému mužstvu vyšel zápas lépe, potvrzuje i kapitán Dukly: „Hradec velice dobře bránil střední pásmo. Čekal na přesilovky a na brejky. Nám šly dneska trochu míň nohy, takže jsme měli o trošku horší pohyb. Soupeř byl všude o krok dřív a po právu vyhrál.“ Důležitější zápas partu z Vysočiny ovšem teprve čeká, vydá se na led souseda v tabulce. „Každá prohra mrzí, ale je to jeden zápas. Teď nás čeká v neděli Olomouc. Takže si odpočinem, připravíme se a pojedeme tam vyhrát,“ tvrdí Tomáš Čachotský odhodlaně.

Sestřih utkání HC Dukla Jihlava – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz