Jdeme dál, máme obrovskou sílu, věří Bednář. Ve čtyřiceti pařit nebude

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

21. března 2017, 21:50

Martin Voltr

Třikrát v řadě se jejich naděje rozbily o čtvrtfinálové útesy, ale na čtvrtý pokus už to dokázali. Kapitán Jaroslav Bednář dovedl hokejisty Mountfieldu mezi nejlepší čtyři týmy, Hradec parádně otočil sérii s Litvínovem čtyřmi výhrami v řadě. „Během prvního zápasu jsme si neuvědomili, o co se hraje. To nebyl hokej hodný play off. Potom jsme si sedli v kabině a řekli si, že takhle to dál nejde,“ vysvětluje tahoun Východočechů po závěrečném triumfu 7:4. Teď už mají cíl splněný, ale na druhou stranu – s jídlem roste chuť...

Hradec zlomil čtvrtfinálové prokletí. Jak moc vás to hřeje?
Já jsem rád za fanoušky, kteří nás ženou a zaslouží si to. Jsem přesvědčený, že by to v play off nemuselo být naše poslední slovo. Kdo mě zná, tak ví, že jsem hladový po úspěchu a čtvrtfinále nějak moc neprožívám. Děkujeme fanouškům za obrovskou podporu, hrajeme to hlavně pro ně.

Po zápase jste ale na ledě slavili, skoro jako byste vyhráli titul…
No jasně, všechno je někdy nové, všechno je poprvé. Já se tomu nedivím. Když jsem já udělal první čtvrtfinále, semifinále, to jsem byl podstatně mladší, tak jsem za to byl taky rád. Potom když jsem vyhrál první titul, byl jsem nejšťastnější člověk na světě. To je přirozená reakce. Nemůžeme se tomu divit a jsme rádi, že to takhle funguje a že při nás stojí i vedení. Samozřejmě chceme udělat nějaký výsledek.

Kam až můžete dojít?
Já jsem při zemi, teď půjdeme po další sérii. Nevím, jestli dostaneme Brno, asi jo. Mně se třeba proti nim hraje dobře a myslím, že by to mohla být velice dobrá série. Ale zase je to o tom, jak k tomu přistoupíme. Mužstvo má obrovskou sílu, podpořenou gólmanem, a jde o to, abychom to z kluků vyždímali. Ale rozhodně se nebudu bavit o titulu, to ode mě nečekejte.

„Patrik nás výborně podržel, první zápas sice udělal chybu, ale tu udělá každý hráč během zápasu několikrát. Je to náš svatej člověk v bráně, série byla hodně jeho.“

Ale cítíte, že tým má to, co potřebuje, aby mohl dojít co nejvýš?
Cítím. Když budeme táhnout za jeden provaz, tak cítím. Jsou tam momenty, kdy dojde k uspokojení. Někteří si chvílemi ještě pořád neuvědomují, že bez té týmové práce to nejde. Ale na tom se zapracuje a doufám, že v semifinále už to bude od prvního zápasu.

První zápas ve čtvrfinále jste prohráli, další čtyři vyhráli. Co jste změnili?
My jsme si během prvního zápasu neuvědomili, o co se hraje. To nebyl hokej hodný play off. Teprve až potom jsme si sedli v kabině a řekli si, že takhle to dál nejde, že si musíme uvědomit, o co se hraje. Že nikdo nechce na dovolenou stejně jako loni. Přistoupili jsme k tomu trochu jinak a další dva zápasy jsme odehráli výborně. Ale zase čtvrtý zápas to nebylo tak, jak jsme si představovali. Tam při nás stála štěstěna, a ještě výborně zachytal Patrik. Hráli jsme hrozně. Ale dneska jsme zase hráli, jak jsme potřebovali. Byly tam zase hluché momenty, ale to bylo asi kvůli tomu, že jsme vedli o pět gólů.

Byla to série gólmanů? Moc branek nepadalo, tedy kromě posledního zápasu.
Ten už byl otevřený. Rychle jsme odskočili o tři góly, oni museli otevřít hru a byly tam mraky šancí. Pak jsme to chtěli nějakým způsobem dohrát, bylo to o čtyři góly… A povedlo se. Vypadalo to sice nervózně, ale poslední třetinu jsme si pohlídali. Patrik nás výborně podržel, první zápas sice udělal chybu, ale tu udělá každý hráč během zápasu několikrát. Je to náš svatej člověk v bráně, série byla hodně jeho.

„Myslím, že si dám pár piv a potom pojedu domů.“

Co říkáte na výkony Litvínova?
Hráli výborně první a čtvrtý zápas, my hráli druhý, třetí a poslední, ten jsme asi zaslouženě vyhráli. Rozhodně si myslím, že tam Litvínov nechal všechno.

Do Hradce jste předloni přišel jako nový lídr. Berete postup ze čtvrtfinále i osobně, že jste svůj úkol splnil?
Ježiši, to nevím. Já za sebe můžu říct, že jsem tam nechal všechno. V rámci možností jsem se snažil klukům v sérii pomoct, a jsem samozřejmě rád, že se mi to povedlo. Ale rozhodně se nepovažuju za nějakého spasitele. Jsem rád, že dneska jsem ukázal, proč jsem tady. A to jsou přesilovky, které dneska fungovaly. Ale jsme jeden tým a já se rozhodně nepovažuju za člověka, který tady bude rozhodovat všechny zápasy. To určitě ne.

Sezona pro vás nekončí, ale jak oslavíte postup?
Já si myslím, že si dám pár piv a potom pojedu domů. Mám osobní řidičku. Ve čtyřiceti letech už nejsem nějaký velký pařič, nechám to na klukách. Ani nevím, jestli budeme mít nějaké volno.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz