Jindřichův Hradec v derby přehrál Tábor, Poruba přestřílela Šumperk

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

26. října 2016, 22:33

Tomáš Nejedlo

Porci čtrnácti zápasů připravila pro všechny fanoušky ve středu 26. října druhá hokejová liga. V západní skupině se na střeleckou notu naladily Řisuty i Trutnov, ze vzájemného zápasu vzešla výhra Východočechů 7:5. Venku zvítězil i další tým z Krkonoš, Vrchlabí uspělo v Bílině. Ve skupině Střed Jindřichův Hradec v jihočeském derby přehrál Tábor 4:1, naopak se nezadařilo Písku, který se musel doma sklonit Nymburku. Východní oddělení nabídlo brankově bohaté duely. Hodonín přehrál Valašské Meziříčí vysoko 6:2, zastřílel si i Vsetín na Technice. Dvanáct gólů pak padlo v souboji Poruby se Šumperkem, kde Ostravané brali po boji všechny body.

SKUPINA ZÁPAD

Výhru Vrchlabí v Bílině řídil čtyřbodový Bláha

V zápasech Vrchlabí v letošní sezóně padá hodně branek, stejně tomu tak bylo i ve středu na ledě Bíliny. V přestřelce nakonec byli šťastnější hráči Vrchlabí, kteří na dračím ledě uspěli výhrou 5:4. Čtyřmi kanadskými body se blýskl někdejší pardubický útočník Tomáš Bláha, pozadu nezůstal ani jeho spoluhráč Jiří Šimoníček, jenž své statistiky vylepšil o tři body.

HC Draci Bílina – HC Stadion Vrchlabí 4:5 (1:2, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Nedrda (Procházka, Machač), 21. Cvrk (Trubenekr), 30. Petráš (Trubenekr), 56. Bohm (Nedrda) – 14. Madar (Miškovský, Čurda), 15. Bláha (Jirků, Šimoníček), 22. Šimoníček (Novák, Bláha), 32. Jirků (Filip, Bláha), 42. Šimoníček (Novák, Bláha).

Stíhací jízda Jablonce v Klášterci k úspěchu nevedla

Jablonečtí nezachytili v Klášterci úvod utkání a postupně během první třetiny nabrali už tříbrankové manko. Poté sice Zeman snížil, jenže Vrtek opět vrátil žlutomodrým vedení o tři góly. Ve druhé části se Vlci vzchopili, snížili na rozdíl jediné trefy, jenže víc už nepřidali, a tak se vraceli domů s prázdnou kapsou.

HC Klášterec nad Ohří – HC Vlci Jablonec nad Nisou 5:3 (4:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Šmejc (Macháček), 9. Gröger (Zicho, Zdeněk), 14. Žižka (Charousek, Zdeněk), 19. Vrtek (Hrdlička, Kuncl), 49. Charousek (Žižka, Toušek) – 16. Zeman (Havlas, Bříška), 24. Frk (Brokeš, Zeman), 30. Peřina (Demel).

Výhru Děčína trefil vteřinu před koncem Hašek

Paní Štěstěna stála ve středečním podvečeru při děčínských hokejistech. Ti se dostali brzy do vedení gólem Racka, hosté srovnali účet v polovině duelu trefou Švarce. V době, kdy už se zdálo, že se body budou dělit, rozhodl někdejší kanonýr Chomutova či Litoměřic Jaroslav Hašek. Přesilovku tento urostlý forvard využil v čase 59:59 a Klatovy tak jely zpět velmi rozmrzelé.

HC Děčín – SHC Klatovy 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Racek (Oliverius), 60. Hašek (Zdvořáček) – 33. Švarc (Beneš, Špaček).

Ve Slaném padlo dvanáct gólů a šťastnější byl Trutnov

Hokejisté Řisut, kteří své domácí zápasy hrají na slánském zimním stadionu, a hráči Trutnova se naladili ve středu na útočnou notu a podle ní hráli po celých šedesát minut. Po dvou třetinách svítilo na ukazateli skóre 4:4, za domácí byl vidět především produktivní Borovanský. Pak ale k trutnovské zteči zavelel exligový veterán Píša a štěstí se v závěru usmálo na Trutnov, který bral výhru 7:5.

HC Řisuty – HC BAK Trutnov 5:7 (3:2, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Hierman (Kalla), 14. Kos (Borovanský, Hegenbart), 17. Borovanský (Kos), 32. Borovanský (Bílek, Hegenbart), 42. Janeček (Záleský) – 1. Bažant (Chytráček), 17. Kastner (T. Půlpán), 29. A. Půlpán (Janoušek), 35. A. Půlpán (Píša), 44. Píša (Bažant), 56. Smékal (Bezděk), 60. T. Půlpán.

Kobra měla v Sokolově namále, přesto úspěšně otáčela

Druhý celek tabulky západní skupiny Kobra Praha prohrával v Sokolově po první části o dva góly. Nejprve totiž Kukla proměnil trestné střílení, poté na 2:0 upravil Gombár. Hosté se probudili až v závěru druhé části, kdy dvěma slepenými góly srovnali a rozhodnutí si schovali na 56. minutu. Tam skórovali Jakeš s Matějčkem a Baníku zbyly jen oči pro pláč, Pražané zvítězili nakonec 5:2.

HC Baník Sokolov – HC Kobra Praha 2:5 (2:0, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 7. Kukla (TS), 14. Gombár (Jirušek) – 35. Semrád (Tůma, Matějček), 37. Jedlička (Antončík), 56. Jakeš (Jedlička, Antončík), 56. Matějček (Jedlička, Vacek), 59. Vlach (Pulkrab).

SKUPINA STŘED

Jindřichův Hradec zaskočil Tábor a ovládl derby

Ačkoliv se utkání mělo původně hrát v Jindřichově Hradci, tak kvůli zrušenému prvnímu zápasu se hrálo v Táboře. A Vajgar zde domácí dokonale zaskočil. Kohouti se poprvé prosadili až ve třetí třetině, to už ale prohrávali o dvě branky. Vajgaru zachytal dobře gólman Formánek a on i jeho tým mohli po utkání slavit cennou první letošní výhru.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – Hockey Club Tábor 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Kohút, 27. Tržil, 45. Tejral, 60. Šmerda – 43. Pechánek (Severa, Duben).

Nymburk v Písku potvrdil, že je na čele skupiny oprávněně

V dobré herní pohodě pokračují hokejisté Nymburka, kteří Písku naznačili, že nevedou skupinu jen tak náhodou. Poctivou hrou si u Otavy do poloviny utkání vypracovali tříbrankový náskok, a to se pak hraje úplně jinak. Středočeši povolili domácím jen jednou skórovat a odvezli si výhru 5:1.

IHC Písek – NED Hockey Nymburk 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 50. Sýbek (Vlček) – 2. Barbara (Smejkal), 18. Stehlík (Kuncek), 27. Pýcha (Knesl, Eis), 55. Ječný (Eis, Bičiště), 57. Arnošt (Bičiště).

David Servis si vyšlápl na Kolín, vyhrál 3:1

Kozlové z Kolína byli na ledě českobudějovického centra Pouzar v utkání s tamním David Servisem favorité. Jenže Jihočeši se vybičovali ke kvalitnímu výkonu a ten také slavil úspěch. Téměř vše podstatné se dělo až ve třetí třetině. Po padesáti minutách vedli domácí jen o gól, pak své vedení navýšili, aby však následně inkasovali. Až v samém závěru Vylíčil svou druhou trefou potvrdil velmi cenné vítězství David Servisu.

HC David Servis Č. Budějovice – SC Kolín 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Vylíčil, 54. Žáček (Marek), 60. Vylíčil (Spáčil) – 55. Kadlec (Hanzl).

Derby Vysočiny pro Havlíčkův Brod

V Pelhřimově se hrálo vyrovnané derby dvou celků z Vysočiny, které nebylo skoupé na góly. Téměř šest stovek diváků se na pelhřimovském zimáku nenudilo, po dvou třetinách vedli hosté už 5:4. Jenže drama se ve třetí třetině nekonalo, Lední Medvědi srovnat nedokázali, a tak jejich odpor definitivně odrazil Třetina, který upravil na konečných 4:6.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – BK Havlíčkův Brod 4:6 (2:3, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Doležal (Dupljaku, D. Kasalý), 12. Votápek (D. Kasalý), 21. Kopic, 24. Kopic (Plachý) – 5. Lacina (Navrátil, Beneš), 8. Endál (Chlubna, Vala), 9. T. Semrád (Kuchta, Vala), 29. Endál (Voříšek, T. Semrád), 38. Kozlík (Navrátil, Beneš), 60. Třetina (T. Semrád).

Druhá třetina v Moravských Budějovicích rozhodla

Zápas tří rozdílných třetin se hrál v Moravských Budějovicích. Ta první byla vyrovnaná, aktivnější byli spíše hosté ze Žďáru a také se Staňkem ujali vedení. Ve druhé naprosto dominovali domácí, třemi góly postupně Matějka, Rytnauer a Nováček otočili skóre ve prospěch Žihadel. Ve třetí se Plameny hnaly za vyrovnáním, leč snížily až příliš pozdě, a tak Moravské Budějovice duel uhájily.

HC Moravské Budějovice 2005 – SKLH Žďár nad Sázavou 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Matějka (Havel, Šťáva), 32. Rytnauer (Havel, Krutiš), 40. Nováček (Polívka, Šťáva) – 4. Staněk (Kolda, Kaňka), 53. Staněk (Kaňka, Střecha).

SKUPINA VÝCHOD

Vsetín na Technice rozhodl pěti góly v první třetině

Pět gólů Vsetína v první třetině na ledě brněnské Techniky, a bylo po zápase. Domácím nepomohlo ani střídání Slavíčka za Nováka v brance. Tento zápas už se pak v klidu za převahy Vsetína dohrával. Čtyři body si do svých osobních statistik zapsal vsetínský Kolařík, jen o bod méně pak zaznamenal jeho spoluhráč Čuřík.

HC Technika Brno – VHK ROBE Vsetín 2:7 (1:5, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. P. Brzobohatý (Florek), 59. Stehlík (Bustin, Kaluža) – 1. Kolařík (Zúbek, Ostrčil), 13. Kajaba (Mojžíš, Čuřík), 14. Vávra (Zúbek, Kolařík), 18. Kolařík (Vávra), 19. Žák (Čuřík), 28. Vrba (Kolařík, Vávra), 57. Ostrčil (Čuřík).

Poruba přestřílela ve šlágru Šumperk a hřeje se v čele

Duel Poruby s Šumperkem sliboval kvalitní hokejovou podívanou a fanoušek si také přišel na své. Vždyť padlo dohromady dvanáct gólů a domácí nakonec šťastně zvítězili 7:5. Konečný výsledek je pro hosty možná trochu krutý, protože bojovali, seč mohli. Jenže takový hokej a Poruba se díky výhře dál hřeje v čele tabulky.

HC RT TORAX Poruba 2011 – Draci Šumperk 7:5 (3:1, 1:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 12. Zachar (Tichý, Kafka), 17. Rudl (Sedlář), 18. Kafka (Ballner), 31. Ballner (Zachar, Puzič), 42. Adamík (Vaněk), 50. Seidler (Tomčák, Tichý), 60. Ballner – 6. Vymazal (Vachutka, Matějka), 22. Sedláček (Ostřanský, Pavlovský), 32. Janota (Pavlovský), 55. Vachutka (Sedlák, Vymazal), 57. Vachutka (Sedlák).

Nový Jičín přichystal Opavě smrtící údery na závěr

Na počátku 57. minuty ještě živili opavští hokejisté šanci na body, jenže ta definitivně pohasla o chvíli později. Za vyrovnaného stavu 2:2 totiž skóroval Gebauer a jeho trefa se nakonec ukázala jako vítězná. V poslední minutě ještě Chvostek upravil na 4:2, čímž bylo definitivně jasné, že Nový Jičín domácí prostředí se štěstím uhájí.

HK Nový Jičín – HK Opava 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 24. Kocián (Novotný, Ižácký), 41. Novotný (Ižácký, Kocián), 57. Gebauer, 60. Chvostek – 38. Chalupa (Rousek), 45. Vítek.

Přesilovky rozhodly o debaklu Valašského Meziříčí v Hodoníně

Vlastní nedisciplinovanost stála Bobry z Valašského Meziříčí bodový úspěch. Pět ze šesti gólů totiž hosté inkasovali v oslabení, což se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor v utkání. Hattrickem se na vysoké výhře 6:2 podílel hodonínský Jakub Vrána, jenž přidal ještě dvě asistence a byl tak nejvýraznější postavou tohoto pro Drtiče vydařeného utkání.

SHK Hodonín – HC Bobři Valašské Meziříčí 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Vaněk (Vrána), 13. Vrána (Matula, Kuba), 22. Vrána (Matula, Miklík), 22. Kadlec (Peš, Jurča), 51. Charvát (Vrána, Pokorný), 55. Vrána (Matula, Vaněk) – 23. Fojtík (Dvořák, Nedbálek), 37. Fojtík (Dvořák, Brunec).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz