Jsem šíleně pomlácený, ale šťastný, říká Kristian Reichel

Foto: hcverva.cz

Extraliga je v plném proudu a v osmém kole svedla proti sobě Litvínov a Vítkovice. Vyrovnané utkání plné šancí skončilo těsným vítězstvím Litvínova 2:0. Jednou z hlavních postav utkání byl syn litvínovské legendy Roberta Reichla – Kristian. Mladíček v dresu Vervy v utkání schytal několik tvrdých ran, které bude nejméně tři dny vstřebávat, jak sám popsal.

Máte tři body, takže spokojenost?
Určitě. Věřím, že jsme si je zasloužili. Kromě první třetiny jsme Vítkovice k ničemu nepustili. Poté jsme to skvěle odmakali, jeden za druhého, takže všechno super.

První třetina byla tedy nejslabší. Poté vám asi pomohly vstřelené góly?
V první třetině jsme se nechali vyhecovat skvělými fanoušky, byli jsme rozlítaní a oni nám z toho jezdili sami na bránu. V kabině jsme si k tomu řekli, že to zlepšíme. Myslím, že potom už to bylo dobré.

Zblokoval jste pár rán, takže ten zápas asi bolel, že?
(smích) Tuším, že toto utkání budu vstřebávat tak tři dny. Zápas hodně bolel, všechno mě bolí, takže bych to viděl na nějakou pořádně ledovou vanu.

Co nejvíce bolelo? Jednou jste dostal pukem, poté tvrdé tělo, a pak na vás dokonce spadla branka.
Tělo od Výtiska bylo docela tvrdé, to jsem cítil. Nejvíce bolela asi střela z první od obránce od modré, pěkně mu sedla.

Kam přesně jste to tedy dostal?
Do střely jsem si klekl a dostal do z vnější strany přímo do lýtka.

Poté jste se to ještě ale snažil rozchodit.
Trošku mě to brnělo, tak jsem se o to pokoušel, ale dost dobře to nešlo. (smích)

Spoluhráči nebo i táta vás za toto pochválí?
Ano, poplácali mě za to. Ale jak jsem říkal. Hráli jsme jeden za druhého, tak to byla moje povinnost. Táta měl svůj zápas s juniory v Chomutově, tak to neviděl.

Byl ještě nějaký bolestivější zápas v extralize?
Určitě ne! Jsem hrozně zmlácený, sotva melu nohama.

Na ledě se často dostáváte to ostrých povídek s protihráči. S Vítkovicemi to už vypadalo, že se to bude vyřizovat ručně.
Ta konverzace byla po jednom ze zákroků zezadu na mého spoluhráče, což se nedělá, nebo by se alespoň dělat nemělo. Ptal jsem se ho, proč to udělal a už jsme se začali hádat, ale to se stane.

Málem jste dal navíc i gól.
O tom bych radši nemluvil. Měl jsem před sebou prázdnou bránu a trefoval kotouč z výšky. Bohužel přímo do břevna, to už je smůla, jinak to ani nejde nazvat.

„Jsem hrozně zmlácený, sotva melu nohama.“

Byla to vaše čtvrtá výhra v sezoně a vypadá to, že by se nemusela opakovat loňská špatná sezona.
Po Brně to s námi bylo špatné, ale takové utkání přijde jednou za sezonu. Už se to nesmí opakovat. Teď jedem do Varů s hlavou nahoře, tak tam budeme chtíti navázat na výkon z tohoto utkání.

Mužstvo je tedy v pohodě?
Já si myslím, že jsme úplně v pohodě.

Jak těžké bylo se sebrat po debaklu v Brně?
Řekli jsme si k tomu pár věcí. Hlavně to, abychom to hodili za hlavu, a jede se dál. S Vítkovicemi to bylo už dobré utkání, tak je to snad za námi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz