Kadaň v první lize pokračuje. Omladí a očekává těžkou sezonu

Foto: Petr Kozelek

Chomutov v extralize zůstává, sníží však výdaje. Škrty v rozpočtu se dotknou i partnerské Kadaně. „Na rozdíl od loňské sezony bude kádr podstatně méně zkušený," uvedl trenér Jaroslav Beck pro oficiální klubové stránky. „Náš výběr bude mít plné ruce práce, aby svou existenci v této soutěži obhájil."

Když Kadaň v březnu oznámila, že bude ve WSM Lize pokračovat, zdálo se, že se na novou sezonu dobře připraví, a bude tak ještě nepříjemnějším soupeřem než loni, kdy skončila devátá.

Jenže to ještě nikdo nevěděl, jak neklidné budou následující měsíce.

Nejasnosti o budoucnosti chomutovského hokeje totiž vše zkomplikovaly. „Bylo to velmi složité a dramatické období," netajil se Beck v rozhovoru s Jindřichem Polednou. „Situace je pro nás velice složitá. Řada juniorů už není pod smlouvou, takže byli nuceni zajistit si práci. Musí se nějak živit. Bylo tedy nemožné docílit nějakého organizovanějšího systému tréninků," nastínil.

„Letošní sezona je tak pro nás velká neznámá. Jdeme do značného rizika, protože současná WSM Liga je velmi kvalitní soutěž nabitá extraligovými hráči a velice dobrými hokejisty. Náš výběr bude mít plné ruce práce, aby svou existenci v této soutěži obhájil."

„Náš výběr bude mít plné ruce práce, aby svou existenci v této soutěži obhájil."

Krom Pirátů by měla Kadaň i nadále spolupracovat s Karlovými Vary. „Pořád jsou sice otazníky nad jejich účastí v extralize, ale pokud v ní zůstanou, budeme sloužit jako farma i pro ně. Tím pádem je ve hře pět až šest velice zajímavých jmen," poodhalil Beck pro skkadan.cz.

V brance by se měli objevit Tomáš Král s Janem Strmeňem. V obraně se počítá s Jakubem Trefným, Antonínem Drobným nebo vnukem Jana Suchého Šimonem Szathmárym. Vedou se také jednání s Jaroslavem Mrázkem. Zato v útoku zatím zkušená jména chybí. Do Edenu totiž odešli kanonýr Roman Chlouba a šikovný Jaromír Kverka. O smlouvu ve Slavii zabojuje také Martin Kadlec. V Kadani už se neobjeví ani gólman Miroslav Hanuljak, který podepsal Kladnu.

Trhače čeká boj o bytí a nebytí. Už teď ale svým způsobem vyhráli – v první lize přidají devatenáctou sezonu v řadě.

Rozhovor s Jaroslavem Beckem přineseme v nejbližších dnech.

Foto: Petr Kozelek

Jak by mohla vypadat sestava?

Brankáři: Jan Strmeň, Tomáš Král, Štepán Lukeš, Tadeáš Dvořák

Obránci: Jakub Trefný, Robert Černý, Šimon Szathmáry, Antonín Drobný, Václav Cestr, Daniel Novák, Lukáš Blaha, Jaroslav Mrázek, Lukáš Chalupa, Radek Havel

Útočníci: Nicolas Hlava, Darek Hejcman, Jakub Chrpa, Radek Veselý, Petr Macháček, František Wágner, Martin Šťovíček, Tom Ringler, Matej Niňaj, Matyáš Svoboda, Jan Svoboda, Danko Deveri, Adam Kellerstein, Jiří Tupý, Aleš Macháček, Martin Strunz, Daniel Lehnert, Patrik Huňady

Poznámka: Důležité je spojení "mohla vypadat". Jedná se totiž o neoficiální a potenciální výčet. Řada hráčů totiž bojuje o místo v sestavě extraligového Chomutova nebo s Kadaní teprve jedná.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz