Kämpf dostal céčko: Jsme spokojeni, desítka byla naším cílem

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Už po minulé porážce s Kometou ztratili Piráti šanci na přímý postup do čtvrtfinále, v posledním kole jim proti Hradci Králové o nic nešlo. Hlavní kouč Vladimír Růžička tak nechal odpočinout opory a dal prostor hráčům širšího kádru. Céčko na hrudi měl mladý forvard David Kämpf, jenž zažil kapitánskou premiéru v mistrovském utkání za Chomutov.

Piráti měli před sezonou i v jejím průběhu cíl jasný, a to dostat se na pozice, které zaručují vyřazující boje. Jasné zadání plnili svěřenci Vladimíra Růžičky od prvních kol až do konce. „Naším cílem bylo dostat se do desítky, což se nám povedlo, takže můžeme být spokojeni,“ řekl David Kämpf.

Na druhou stranu Piráti hráli ještě v 51. kole o přímý postup do čtvrtfinále. To jim nakonec nevyšlo, protože v rozhodujícím duelu nestačili na Brno, kterému podlehli 1:3. „Bojovali jsme o šestku, do které jsme se nedostali, což nás může trochu mrzet,“ uznal mladý centr na konci základní části.

Zlomovými body mohou být ztráty s posledními Pardubicemi a Karlovými Vary nebo nedotažená utkání za tři body. „Rozhodovalo se dříve. Škoda, že jsme něco neurvali. S Brnem už to bylo buď, anebo,“ uvedl forvard.

V předkole play off Severočeši vyzvou už od pondělka Mladou Boleslav, s kterou mají bilanci čítající tři výhry a jednu porážku. „V play off už si nevyberete, kdo bude nejlepší soupeř. Každý tým je kvalitní,“ věděl dvaadvacetiletý odchovanec Chomutova.

Piráti mají stejně jako v minulém extraligovém ročníku extrémně odlišnou domácí a venkovní bilanci, takže pro ně bude asi velkou výhodou, že začnou předkolo na ledě SD ARÉNY. „Musíme začít dobře doma, a pak uvidíme, jestli u nich vybojujeme nějaký zápas,“ přidal. „Doufám, že navážeme na výsledky ze sezony a potvrdíme domácí úspěšnost,“ pokračoval ještě.

David Kämpf si proti Hradci Králové vyzkoušel roli kapitána, jelikož řada hráčů elitních formací dostala volno a byla nahrazena převážně hráči z partnerské Kadaně. „Už v nějakých přátelských utkáních jsem kapitán byl, ale v mistrovském zápase to bylo poprvé. Byl jsem jenom záskok, ale potěšilo mě to,“ připustil.

Premiéru si v mistrovském utkání odbyli Darek Hejcman a Robert Černý, kteří celou sezonu hájili právě barvy Trhačů. „Cítil jsem se dobře a jsem moc rád, že jsem si mohl extraligu vyzkoušet,“ řekl Černý. „Trenéři mi volali před rozbruslením, že se mám dostavit,“ upřesnil. „Nebylo to špatné. Jsem rád za šanci, kterou jsem dostal,“ uvedl Hejcman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz