Kanadský bizár. O postupu v play off rozhodla mince, rodiče běsní

Foto: thehockeynews.com

24. března 2017, 14:19

Adam Bagar

Není to tak dávno, co v Norsku sehráli nekonečné utkání, které se osmi prodlouženími zapsalo do hokejové historie. Až v čase 217:14 ho po více než osmi a půl hodinách hry ukončil útočník Storhamaru Joakim Jensen. Naopak v mládežnické lize v kanadském Calgary se s tím nemazlili, o postupujícím do další fáze play off rozhodl netradičně hod mincí.

Stát se tato kuriózní situace v Rusku, nejspíš by to nikoho ani nepřekvapilo. Ovšem v kolébce hokeje rozhodně ano. Mladíci z týmů Calgary Buffalo Wranglers a Calgary Royals na sobotní střetnutí čtvrtfinále play off tamní soutěže jen tak nezapomenou.

Co se stalo? Zápas v Markin MacPhail Centre vítěze v základní hrací době nenašel a za stavu 4:4 mělo podle pravidel následovat desetiminutové prodloužení, organizátory však tlačil čas a na řadu tak hned přišly samostatné nájezdy. Tři na každé straně.

"Za 23 let jsem nic podobného neviděl."

Ani v nich ale rozhodnutí nepadlo, a tak přišel dost nečekaný verdikt – vítěze určil hod mincí! Po něm slavili šťastní hráči Buffalo Wranglers postup do semifinále. Naopak Royals smutnili, letošní sezona jim skončila nevídaným a dost krutým způsobem.

„Kluci celou sezonu výborně pracovali, těšili se na tento víkend a pak jim všechno vezme hod mincí. Je těžké se takto loučit se sezonou,“ přiznává lodivod Jarvis Bender. Ten marně žádal o větší porci času na ledě, který byl rezervován jen do půl desáté.

Hráči vykoupili kiosek. V Norsku se hrálo do rána, přes 217 minut »

Další nájemníci by jistě chvíli počkali, ale zdravý rozum v tomto případě, bohužel, nezvítězil a odnesly to děti. „Hokej jsem hrál od tří let, u dětí budu čtvrtým rokem, takže se kolem hokeje motám už 23 let a nikdy jsem nic podobného neviděl,“ nechápe.

Jeho svěřence rychle přešlo zklamání a hned další den už sledovali vyvrcholení vyřazovacích bojů. „Děti mají poměrně krátkou paměť a rychle se z toho dostali,“ hlásí Bender. Horší je to s jejich rodiči. „Hnus, styďte se!“ zlobili se na sociálních sítích.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz