Kapitánem pro Světový pohár je Plekanec. Hertl snad bude fit, co Krejčí?

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Konec letního volna a individuálních tréninků, v neděli 4. září odstartuje český národní tým přípravu na Světový pohár. Podobně na tom budou ostatní účastníci megaakce, která se na scénu vrací po dlouhých dvanácti letech. Českou reprezentaci čeká ještě před World Cupem trojice přípravných utkání, doma se představí pouze v sobotu 10. září od 16:30 hodin v pražské O2 areně proti Rusku. Nominace je známa delší dobu, k žádným změnám zatím nedošlo. "S hráči jsme v kontaktu a věříme, že všichni budou v pořádku," hlásí hlavní trenér Josef Jandač.

Jedna důležitá informace už je jasná už teď. "Kapitánem bude Tomáš Plekanec. Tuhle představu jsme měli už delší dobu, volba členů realizačního týmu padla jednohlasně. Rozhodli jsme se i v případě jeho asistentů, ale figuruje mezi nimi i David Krejčí, takže to zatím nechceme zveřejňovat," zmiňuje Josef Jandač.

"Krejčí se cítí dobře, ale musí dostat souhlas klubových doktorů a generálního manažera."

Právě útočník Bostonu je totiž v českém výběru stále otazníkem. "Krejčí je po operaci kyčle, momentálně se pod dohledem lékařů připravuje v Bostonu. Čekáme, jak se situace vyvine. Chodí na led, bruslí, trénuje v plné zátěži. Cítí se dobře. Rehabilitace probíhá, jak má. Ale musí dostat souhlas klubových doktorů a generálního manažera. Jsme domluveni, že si koncem týdne zavoláme. Věřím, že by to stihnout mohl. Jinak všichni hráči jsou v pořádku a před Světovým pohárem hodně natěšení," potvrzuje generální manažer Martin Ručinský.

Pro případ, že by Krejčí nakonec souhlas nedostal a World Cup nestihl, je štáb národního týmu připraven povolat do činné služby náhradníka. Jisté je, že jím nebude Andrej Nestrašil. Útočník Caroliny nedostal souhlas, po zdravotních potížích z minulé sezony je klub proti. "Kdyby náhodou [player 7847 "David Krejčí"] nemohl startovat, máme jména náhradníků. Je jejich trochu víc, jsme s nimi v kontaktu. Ale zatím nikoho konkrétně neoslovujeme, chceme počkat, jak to s Davidem dopadne," dodává Ručinský.

Optimismus převládá u Tomáše Hertla. Útočník Sharks už makal na ledě, momentálně je v zámoří na lékařské prohlídce u klubových lékařů. "S Tomášem jsem mluvil často. Při finále Stanley Cupu si zranil vnitřní postranní vaz v koleně, ale už se cítí dobře. Měl spíš strach z toho, aby se uzdravil a nebyl poloviční. Já měl tohle zranění také. Člověk po návratu na led cítí určité obavy, ovšem dnes jsem s Tomášem znovu hovořil a nic ho prý nebolí. Musel odletět na kontrolu do San Jose na prohlídku k lékařům, aby mu dali zelenou. Osobně si myslím, že bude všechno v pořádku a žádný problém nenastane," věří Ručinský.

Minulou sezonu končil mezi marody rovněž Vladimír Sobotka, jenž musel na operaci se zády. Navíc stále není jasné, kde šikovný útočník bude v nové sezoně hrát. Z ruského Omsku je na odchodu do St. Louis, transakce dosud nebyla oficiálně potvrzena. Neovlivní to hráčův start na Světovém poháru?  "Počítáme s tím, že Vláďa Sobotka má platný kontrakt s Omskem. Uvolnili jsme ho podle pravidel IIHF tři týdny dopředu. Nepředpokládáme v tomto směru žádný problém," informuje manažer týmu Jan Černý.

Češi s bodyguardem z NHL, realizační tým rozšíří PR manažer Bostonu

Hokejisté se momentálně chystají individuálně. "Někdo v zámoří, jiný s mateřskými kluby. Sraz máme v neděli 4. září, nejprve proběhnou zdravotní prohlídky, v pondělí pak první trénink," připomíná trenér Josef Jandač. Úvodní utkání čeká český výběr ve čtvrtek 8. září v Petrohradě proti Rusku, odvetu uvidí o dva dny později O2 arena (od 16:30 hodin). Střetnutí budou probíhat podle zámořských pravidel, to pražské řídí rozhodčí Gord Dwyer a Jan Hribik, na čarách pak Michel Cormier s Liborem Suchánkem. "Český tým bude mít jednoho bodyguarda z NHL, realizační tým rozšíří také PR manažer Bostonu," dodává zajímavost tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund..

Na zápas Česká republika – Rusko si fanoušci mohou koupit vstupenky v téměř 1000 prodejních místech společnosti Ticketportal a prostřednictvím on-line objednávek. Seznam prodejních míst a formulář k nákupu přes internet jsou k dispozici na www.ticketportal.cz. Vstupenky jsou rovněž k mání na pokladnách O2 areny - každý všední den od 13 do 18 hodin. Už v pondělí 5. září proběhne první trénink české reprezentace, přímý přenos můžete sledovat ŽIVĚ na HokejkaTV.

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Ceny vstupenek na utkání s Ruskem

Kategorie 1 (I. patro): 6980 Kč
Kategorie 2 (I. patro): 5480 Kč
Kategorie 3 (I. patro): 4890 Kč
Kategorie 4 (I. patro): 3590 Kč
Kategorie 5 (I. patro): 3590 Kč
Kategorie 6 (IV. patro): 2590 Kč
Kategorie 7 (IV. patro): 1990 Kč
Kategorie 8 (IV. patro): 1790 Kč
Kategorie 9 (IV. patro): 1290 Kč

Nominace české reprezentace na Světový pohár

Brankáři:
Petr Mrázek (Detroit, NHL), Michal Neuvirth (Philadelphia, NHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg, NHL). 

Obránci.
Roman Polák (San Jose, NHL), Radko Gudas (Philadelphia, NHL), Andrej Šustr (Tampa Bay, NHL), Michal Kempný (Chicago, NHL), Jakub Nakládal (Calgary, NHL), Michal Jordán (Carolina, NHL), Zbyněk Michálek (Arizona, NHL)..

Útočníci:
Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Tomáš Plekanec (Montreal, NHL), David Krejčí, David Pastrňák (oba Boston, NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay, NHL), Michael Frolík (Calgary, NHL), Tomáš Hertl (San Jose, NHL), Martin Hanzal (Arizona, NHL), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk, KHL), Milan Michálek (Torontp, NHL), Radek Faksa, Aleš Hemský (oba Dallas, NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis, NHL).

Realizační tým:

Generální manažer: Martin Ručinský.
Asistent generálního manažera: Milan Hnilička.
Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Vedoucí skautingu: Jiří Fischer.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Video trenér: Denis Havel.
Lékaři: MUDr. Tomáš Vyskočil, MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Pavel Kolář, Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Hospodáři: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Media manažer: Zdeněk Zikmund. 

Složení skupin na Světovém poháru 2016

Skupina A: Kanada, USA, Česko, výběr Evropy.
Skupina B: Rusko, Finsko, Švédsko, výběr Severní Ameriky do 23 let. 

Program Světového poháru 2016

Sobota 17. září:
21:30 Výběr Evropy - USA

Neděle 18. září:
02:00 Kanada - Česko
21:00 Rusko - Švédsko

Pondělí 19. září:
02:00 Finsko - Výběr Severní Ameriky do 23 let
21:00 Česko - Výběr Evropy 

Úterý 20. září:
02:00 Výběr Severní Ameriky do 23 let - Rusko
21:00 Finsko - Švédsko

Středa 21. září:
02:00 Kanada - USA
21:00 Výběr Severní Ameriky do 23 let - Švédsko 

Čtvrtek 22. září:
02:00 Kanada - Výběr Evropy
21:00 Finsko - Rusko

Pátek 23. září:
02:00 Česko - USA 

V sobotu 24. září a neděli 25. září proběhnou dvě semifinále. Finále se hraje na dva vítězné zápasy - ve středu 28. září od 02:00, v pátek 30. září od 02:00, případně v neděli 2. října od 01:00. Všechny začátky jsou uvedeny ve středoevropském letním čase.

Program přípravných utkání

Čtvrtek 8. září:
Rusko - Česko (Petrohrad), Finsko - Švédsko (Helsinky), výběr Evropy - výběr Severní Ameriky do 23 let (Quebec).

Pátek 9. září:
USA - Kanada (Columbus).

Sobota 10. září:
Česko - Rusko (Praha, 16:30, O2 arena), Švédsko - Finsko (Göteborg), Kanada - USA (Ottawa).

Neděle 11. září:
Výběr Evropy - Výběr Severní Ameriky do 23 let (Montreal)

Úterý 13. září:
USA - Finsko (Washington)

Středa 14. září:
Výběr Severní Ameriky do 23 let - Česko (Pittsburgh), Kanada - Rusko (Pittsburgh), Švédsko - Výběr Evropy (Washington).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz