Karlovarští fanoušci pískali! Nelze se jim divit, přiznává posila Bartek

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovarská Energie už téměř s jistotou nepostoupí do předkola play off, které bylo vysněným cílem vedení i fanoušků západočeského celku. Po reprezentační přestávce totiž nastoupila proti Mladé Boleslavi a místo aby dokázala snížit bodovou ztrátu, tak po bezzubém výkonu ji navýšila na třináct bodů. K vítězství nepomohl ani v prvním domácím utkání Martin Bartek.

Energetici nenastoupili do utkání s týmem BK Mladá Boleslav vůbec dobře. Už ve čtvrté minutě totiž prohrávali zásluhou hostujícího Látala. Ve druhé třetině pak přišel další mladoboleslavský gól a ve třetím dějství ještě jeden. Boleslav tak dokázala rozložit své branky rovnoměrně do všech třech třetin, zatímco Karlovy Vary nevstřelily branku ani jednu.

"Neměli jsme nic. Vepředu ani vzadu. Střel bylo opravdu málo, proto jsme nemohli vstřelit ani gól."

„Neměli jsme nic. Vepředu ani vzadu. Hodnotí se mi zápas velmi těžko. Zápas jsme chtěli odehrát úplně jinak, ale bohužel bylo mnoho vyloučených stejně jako v mém prvním zápase v Hradci. Boleslav dala dva góly z přesilovek a bylo to potom těžké. My jsme to museli otevřít a oni jen čekali. Myslím si, že Boleslav také nehrála nic moc, ale zaslouženě vyhrála,“ hodnotí prohrané utkání Martin Bartek.

Reprezentační přestávka Energii neprospěla. V Karlových Varech sice dokázala zvítězit česká reprezentace, ale západočeský celek ji napodobit nedokázal. V utkání s Bruslařským klubem byli Karlovarští stále o krok pozadu a jejich tempo neodpovídalo extraligovému hokeji. „Boleslav hrála dlouhé puky a nastřelovala to na zadní mantinel a to nám dělalo velký problém, protože jsme byli stále pod tlakem. Tím pádem jsme nemohli vstřelit ani gól, protože střel jsme měli opravdu málo,“ říká slovenský útočník.

Do karlovarské arény přivítalo na zápas 45. kola Tipsport extraligy 1902 platících diváků, což je nejméně v této sezoně. Kulisa v KV Aréně tak připomínala spíše přátelské utkání než souboj mezi týmy nejvyšší české hokejové soutěže. „Byl to můj první zápas v Karlových Varech. Lidi i dost pískali, ale nikdo se jim nemůže divit. I přesilovkám jsme se věnovali celý týden, něco jsme měli nacvičené, jak to chceme zahrát, ale přišel zápas a hráli jsme úplně něco jiného. Takhle se nikam neposuneme. Těm, kteří přišli, je potřeba poděkovat,“ komentuje nevalnou návštěvu na domácím zápase Energie Martin Bartek.

Martin Bartek přišel do Karlových Varů na hostování do konce sezony. O jeho přesunu se sice rozhodlo až poslední den přestupního termínu, ale tehdejší nejlepší střelec play off sezony 2011/2012 žádal o změnu mužstva už začátkem roku. „Já jsem po Novém roce, ještě pod trenérem Čadou, když jsem moc nehrál, naznačil, že by bylo dobré, kdybych změnil prostředí. Byl sice zájem z nějakých klubů, ale vedení Liberce to stále drželo a nechtělo to nijak řešit. Potom Čada odstoupil a vedení mi volalo poslední přestupní den, jestli bych souhlasil s přestupek do Karlových Varů, protože já jsem měl ve smlouvě, že musím souhlasit s přestupem. Já jsem řekl, že souhlasím, protože si chci zahrát i přesto, že jsem věděl v jaké situaci Karlovy Vary jsou. Potřeboval jsem ale hrát a dostat se do té pohody, ve které jsem byl a začít hrát hokej, který jsem předváděl dříve,“ rozpovídal se o situaci kolem změny mužstva.

Sestřih utkání Karlovy Vary – Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz