Karlovy Vary ulovily střelce: z Liberce se stěhuje Martin Bartek

Foto: hcbilitygri.cz

31. ledna 2015, 21:59

Václav Jáchim

Už se to nečekalo, ale jeden zajímavý přesun v Tipsport extralize je ještě tady. Krátce před uzávěrkou letošního transferů posilují Karlovy Vary, představitelé Energie získali Martina Bartka, jenž dosud oblékal dres Liberce. Slovenský kanonýr míří do klubu ze světoznámých lázní na měsíční hostování, poprvé by měl naskočit už do nedělního duelu s hradeckým Mountfieldem.

O odchodu Bartka z kádru Bílých Tygrů se delší dobu spekulovalo, bývalý útočník Pardubic nebyl pod Ještědem tolik vytížený. Ovšem v Liberci během pátečního dne skončil ze zdravotních důvodů trenér Čada, což mohlo mít na budoucnost slovenského střelce vliv. Nemělo, Bartek zvedá kotvy a jde do aktuálně předposledního týmu tabulky.

Energie bere zkušenou posilu z jasných příčin. "Od Martinova angažování si vedení klubu jednoznačně slibuje posílení produktivity týmu, především pak v přesilových hrách,“ řekl klubovým stránkám generální manažer Miroslav Vaněk.

Hokejistům Karlových Varů by se měl hokejista Bartekova formátu hodit, v soutěži totiž nutně potřebují zabrat. Páteční duel na Spartě se Západočechům vůbec nepovedl, podlehli 1:9, přičemž zaostali ve všech herních činnostech. Vedení oddílu reagovalo na situaci už ve čtvrtek příchodem Zdeňka Bahenského právě ze Sparty, do mateřské Banské Bystrice se naopak vrátil Radomír Heizer.

Už to vypadalo, že kádr bude uzavřený, nicméně jen krátce před sobotní půlnocí, kdy v české Tipsport extralize vyprší uzávěrka přestupů, ulovily Karlovy Vary zajímavé jméno. V souvislosti s Bartekem se před několika dny mluvilo o kontaktech s pražskou Slavií, ale ta angažovala Václava Pletku. Slovenský útočník se tedy nakonec přesouvá do Energie.

Karlovy Vary budou pro čtyřiatřicetiletého hokejistu čtvrtou štací mezi tuzemskou elitou, vedle Pardubic a Liberce hrával Bartek před časem také krátce ve Zlíně. V letošní sezoně sehrál účastník mistrovství světa 2013 za Bílé Tygry 41 utkání, vstřelil 11 branek a přidal stejný počet nahrávek. V produktivitě libereckému týmu mu dosud patřila třetí příčka za Tomášem Filippim a Petrem Vampolou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz