Kemp pro mladé bez Škarka a Uhra, trenér Jandač ukázal na Procházku

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

26. července 2016, 11:29

Adam Bagar

Josefa Jandače čeká v roli hlavního trenéra první reprezentační akce. Už od středy 27. července se představí 24 nadějí na tradičním třídenním kempu adeptů národního týmu. Oproti původním plánům však v Rokycanech budou chybět jihlavský brankář Jakub Škarek i sparťanský útočník Dominik Uher, jemuž v účasti zabránilo zdravotní omezení. Nahradí ho spoluhráč ze Sparty Martin Procházka.

Na rokycanském ledě se představí tři brankáři, osm zadáků a třináct útočníků. Jelikož se na akci neukáže šestnáctiletý brankář Jakub Škarek, který si plní povinnosti s osmnáctkou, půjde o hráče ročníků 1992 až 1996. Z nominovaných oblékli dres seniorského národního týmu zatím pouze plzeňský gólman Matěj Machovský, jeho spoluhráč s čichem na góly Dominik Kubalík či sparťanský bek Marek Hrbas.

Jediným krajánkem ve výběru trenéra Jandače je útočník švýcarského Ambri Lukáš Lhoták. Po letech se měl v dresu se lvíčkem na prsou představit také Dominik Uher, na poslední chvílí ho však z nominace vyřadily zdravotní problémy a šanci místo něj dostane Martin Procházka, jenž v minulosti startoval na světových šampionátech hráčů do osmnácti a dvaceti let. Na medaili ale nedosáhl.

Letní kempy pro mladé hráče zavedl ještě kouč Vladimír Růžička, loni na něj v Jihlavě navázal Vladimír Vůjtek a teď štafetu převzal také Josef Jandač. Řekne si některý z hráčů o příležitost do budoucna? Loni se na kempu potili mimo jiné beci Milan Doudera, Jakub Jeřábek a Radim Šimek. Všichni jmenovaní se stali pro nároďák důležitými a sezonu dokonce zakončili účastí na MS v Rusku.

Nominace na letní kemp mladých adeptů reprezentace (27. – 29. července 2016, Rokycany):

Brankáři:
Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), Jan Lukáš (BK Mladá Boleslav), Karel Vejmelka (HC Kometa Brno).

Obránci:
Zdeněk Čáp (Mountfield HK), Marek Hrbas (HC Sparta Praha), Lukáš Klok (HC Vítkovice Steel), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň), Tomáš Pavelka (HC VERVA Litvínov), Michal Plutnar (Bílí Tygři Liberec), Jan Ščotka (HC Dynamo Pardubice), Jan Štencel (HC Kometa Brno).

Útočníci:
Dominik Kubalík, Miroslav Indrák, David Stach (všichni HC Škoda Plzeň), Tomáš Hyka, Pavel Musil (oba BK Mladá Boleslav), Jakub Herman (HC Olomouc), David Kämpf (Piráti Chomutov), Lukáš Lhoták (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Richard Nejezchleb (HC Verva Litvínov), David Tomášek (HC Dynamo Pardubice), Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary), Patrik Zdráhal (HC Vítkovice Steel), Martin Procházka (HC Sparta Praha).

Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz