Kempný jde za Sobotkou. Objev sezony míří z Komety do Omsku!

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

29. dubna 2015, 17:32

Václav Jáchim

Krátce před mistrovstvím světa má nejbližší budoucnost vyřešenou Michal Kempný. Reprezentační obránce opouští brněnskou Kometu a míří do ruské Kontinentální ligy. Podle informací agentury TASS bude hrát Kempný za Omsk, což hokej.cz potvrdil také agent hráče Aleš Volek. "Je to tak, Michal se s vedením klubu dohodl na roční smlouvě," konstatuje.

Omsk je pro české hokejisty tradiční destinací, v uplynulé sezoně oblékali dres klubu Miroslav Blaťák a Vladimír Sobotka. Prvně zmíněnému bekovi končí kontrakt, Sobotka může teoreticky uskutečnit návrat do NHL. Ovšem česká stopa nevychladne. Podle zákulisních informací mají do mužstva přijít tři našinci, potvrzen je zatím jen Michal Kempný.

Obránce brněnské Komety prožívá mimořádnou sezonu. Ačkoli ho na čas zastavilo zraněné rameno, účastník světového šampionátu dvacítek se dokázal vrátit a aktuálně je členem českého národního týmu pro domácí mistrovství světa. "V případě Michala jsme řešili i NHL, ale tam bychom museli počkat. Objevilo se víc možností, nabídka z Omsku byla velmi zajímavá a Michala oslovila," popisuje jeho zástupce.

Jednání probíhala v době, kdy do pozice hlavního kouče mířil Vladimír Růžička. "Samozřejmě jsme to probírali, pak to dopadlo trošku jinak, nicméně na Kempného budoucnost to vliv nemělo. V Omsku vědí, čeho je schopen, zájem byl dál, i když Vláďa Růžička tým nepřevezme," říká Volek.

Avangard dostal na povel dosavadní kouč juniorky Michail Karnauchov, kádr ale buduje především skaut Andrej Jakovenko. Bývalý obránce Slavie či Havířova má velmi dobrý přehled o českém hokeji, v případě Kempného získal dostatek informací. "S Omskem jsme se dohodli na roční smlouvě, pro Michala to bude krok dopředu," nepochybuje hráčův agent.

Odchovanec hodonínského hokeje sehrál v letošní Tipsport extralize 45 utkání, vstřelil devět branek a přidal 21 nahrávku. Na listopadovém turnaji Karjala prožil mezistátní premiéru, od té doby je pravidelným členem kádru trenéra Růžičky. Pokud bude zapsán na soupisku české reprezentace, připíše si šikovný bruslař a bek s výbornými defenzivními i útočnými předpoklady start na prvním světovém šampionátu dospělých.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz