Kladno, extraliga, Skandinávie? Hlaváč se znovu chystá do Evropy

Foto: rytirikladno.cz

V první části sezony vypomohl Kladnu, Jan Hlaváč tehdy dorazil zhruba na měsíc ze Spojených států a v první lize byl hodně vidět. Dvojnásobný mistr světa sehrál za Rytíře třináct prvoligových utkání, připsal si v nich 14 kanadských bodů. Pak se vrátil za rodinou, nyní ovšem znovu plánuje přesun do Evropy. "Honza je připraven hrát, v nejbližších dnech by měl přiletět," říká Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která útočníka zastupuje.

Hlaváč strávil vánoční svátky a příchod nového roku s nejbližšími, byl nablízku manželce, která má zdravotní problémy. Poctivě ovšem trénoval, už před odletem za Atlantik naznačil, že jeho hokejová sezona bude mí určitě pokračování. "Nevím, jak to přesně bude. Ale koncem ledna bych chtěl přijet zpátky a pak zase někde hrát. Tenhle model mi vyhovuje," řekl tehdy Hlaváč.

Někdejší reprezentant ho zvolil i před rokem, tehdy po angažmá v Kladně zamířil do švédského Växjö, kde válel rovněž na jaře 2013. Předtím Hlaváč pro změnu hrál tamní soutěž za Linköping, udělal si vynikající jméno. "Honza má u švédských klubů respekt, což je znát i podle aktuálního zájmu. Registrujeme několik nabídek, ale zatím nelze říci, pro kterou se Honza rozhodne," konstatuje Sivek.

Švédské kluby jsou na tom podobně jako to tuzemské, před finišem sezony se snaží co nejvíc posílit. Jenže na hokejovém trhu moc možností není. V úvahu přicházejí hráči, kteří se jinde stanou nadbytečnými. Nebo ti, jejichž kluby ztratí šanci bojovat o play off a zároveň jim nehrozí obavy o záchranu. Teď však bude hodně málo, naopak týmů lačnících po posilách spousta.

Ve Švédsku aktuálně sháněli útočníky zástupci Leksandu a MODO. Oba kluby byly spojovány se zájmem o Slováka Marcela Hossu, MODO angažovalo finského reprezentanta Haataju. Ofenzivní injekci by potřebovali v Brynäs Gävle, kde v pondělí měnili hlavního trenéra - Tommyho Jonssona nahradil Thomas Berglund. "Honza Hlaváč sám upřednosťnuje Skandinávii, rád by se tam vrátil. Ale rozhodně není nic jasného," upozorňuje Sivek.

Co když námluvy na severu Evropy nedopadnou? "Pak by Honza hrál nejspíš doma. Platí stále možnost, že by zamířil znovu do Kladna. Rytíři o něj stojí," potvrzuje agent. Středočeský klub se v první lize pokouší prodrat na co nejlepší umístění po základní části, aby si vytvořil kvalitní pozici pro boj o extraligovou baráž. Vedení přivedlo Jiřího Zemana z Litvínova nebo Denise Kindla z Třince. Kdyby klapl i Hlaváč, byl by to pro Rytíře vítaný bonus.

Ovšem zkušeného útočníka by rády získaly i některé extraligové týmy. Než Hlaváč před Vánocemi odletěl z Čech, zahrál si za Spartu duel v Hradci Králové. Bývalý hokejista New York Rangers, Caroliny, Philadelphie, Vancouveru či Tampy Bay je navíc odchovancem pražského klubu, je tedy možné, že by byla spolupráce znovu oprášena? "O tomhle bych vůbec nechtěl spekulovat. Honza brzy dorazí do Prahy, pak si sedneme a všechno probereme," uzavírá Sivek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz