Kladno posílí Jiří Drtina. Andres odchází na zkoušku do Finska

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Kladno už přivedlo ofenzivní esa, teď se zaměřuje na posílení obrany. První vlaštovkou je příchod Jiřího Drtiny. „Jsem rád, že jsme se s Kladnem domluvili. Když jsem za něj před čtyřmi lety hrál, oblíbil jsem si to tady. Těším se, že se popereme o extraligu,“ řekl pro vasekladno.cz. Další novinkou z WSM Ligy je odchod slávistického mladíčka Tomáše Andrese do Finska. Popere se o smlouvu v druholigovém klubu KeuPa HT.

Jiří Drtina začal loňskou sezonu v Chomutově, byl však na hraně sestavy a čas od času vypomohl partnerské Kadani. V závěru ročníku proto zvolil odchod a zamířil do Trenčína.

Teď se jednatřicetiletý zadák vrací do vlasti, aby s Kladnem vybojoval postup do extraligy. „Umí dobře číst hru a věřím, že bude výborný do oslabení. S půlkou mužstva se zná, vrací se do známého prostředí a bezproblémově zapadne do kolektivu,“ uvedl pro rytirikladno.cz jednatel a trenér Pavel Patera.

Drtina vždy platil za vyhlášeného defenzivního obránce, zároveň ale neměl problém překonat hranici deseti kanadských bodů. Když působil v první lize v sezoně 2014/2015, to dělal kapitána Chomutovu, zaznamenal ve 43 zápasech osm branek a osmnáct asistencí. Loni za Kadaň jich zapsal sedm ve třinácti duelech. Kladno v něm tedy získává nejen spolehlivého muže do oslabení, ale také zajímavou tvář pro početní výhody.

Drtina má navíc spoustu zkušeností. V extralize nastoupil k takřka pěti stům utkání, zahrál si také za reprezentaci a má mistrovský titul z roku 2008. Ve sbírce se mu tkví také dvě stříbrné a jedna bronzová medaile. Na všechny cenné kovy dosáhl v mateřské Slavii. 

„Těším se, že se popereme o extraligu.“ 

Kladno po loňském neúspěchu, kdy podruhé v řadě vypadlo už ve čtvrtfinále, změnilo směr a sází na zkušené tváře. Už přišli Petr Ton, Jiří Burger, Petr Tenkrát nebo Jiří Cetkovský. S návratem k Rytířům jsou spojováni také veteráni Marek Židlický a Tomáš Kaberle. 

Aktuální složení kádru Rytířů Kladno

Brankáři: Lukáš Cikánek, Miroslav Hanuljak, Jan Ilašenko

Obránci: Jiří Drtina, Petr Hořava, Martin Kehar, František Ptáček, Jurij Repe, David Růžička, Petr Ulrych, Matyáš Zelingr*, František Matula*, David Bunda*

Útočníci: Jiří Burger, Jiří Cetkovský, Patrik Machač, Matěj Pekr, Tomáš Redlich, Jakub Strnad, Petr Tenkrát, Petr Ton, David Tůma, Petr Havlůj*, Milan Hluchý*, Jiří Kalla*, Daniel Kružík*, Ladislav Zikmund*

* Hvězdičkou jsou označeni hráči, kteří v týmu Rytířů usilují o profesionální smlouvu.

Zdroj: rytirikladno.cz

Foto: piratichomutov.cz

Procházka pokračuje v Přerově

S týmem naskočil do letní přípravy, nyní podepsal smlouvu. Stejně jako loni bude barvy Zubrů oblékat zkušený útočník Milan Procházka. Přerov dále potvrdil návrat brankáře Lukáše Klimeše, o kterém hokej.cz informoval už včera.

Ve Slavii zůstává Andrlík

V obraně sešívaných bude opět působit Tomáš Andrlík. Dvacetiletý obránce odehrál loni za Slavii 37 zápasů (0+1) včetně deseti utkání v baráži. Má zkušenosti z mládežnických reprezentací a dva roky hrál v zámořské WHL.

Andres na zkoušku do Finska

Druhou nejvyšší soutěž opouští Tomáš Andres. Dvacetiletý útočník Slavie se pokusí vybojovat smlouvu ve finském Mestis, tamější druhé nejvyšší soutěži. 

Šikovný centr loni ve WSM Lize zaznamenal 20 kanadských bodů (devět z nich na krátkém hostování v Ústí nad Labem), a stal se tak nejproduktivnějším juniorem soutěže. V play off ani baráži už ale prostor od trenérů Slavie nedostal.  

Informaci přinesly oficiální klubové stránky KeuPa HT. Slavia zatím Andresův odchod nepotvrdila.

Foto: Juniorský hokej, Ronald Hansel

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz