Klepaly se nám ruce, přiznává Kůs. Energii potěšil výsledek z Jihlavy

Jaroslav Kůs. | Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovarští hokejisté udělali na domácím ledě proti Litvínovu rázný krok k záchraně extraligové příslušnosti. S oslabenou Vervou si poradili bez větších potíží 5:3 i díky přesné střele Jaroslava Kůse a navíc jim na dálku pomohla Jihlava, která zvítězila nad Slavií. Energetici tak mají před posledními dvěma zápasy náskok pěti bodů.

Karlovy Vary zvítězily nad Litvínovem v poměru 5:3, když si v první třetině vytvořili dvoubrankový náskok, který uhlídali až do poslední sirény. Hostující hráči přijeli k dalšímu utkání baráže v oslabené sestavě například bez Dudy, Hořavy či Robina Hanzla. „Já si myslím, že když někdy tým sestavu obmění, tak tam jsou jiní, mladší, hráči, kteří se chtějí ukázat na příští rok a myslím si, že někdy to pro nás může být těžší. To se také potvrdilo. Dvě třetiny soupeř kousal, my jsme dali gól a oni se vždycky dotáhli. Až ve třetí části jsme si to dobře pohlídali,“ říká se spokojeným výrazem ve tváři Jaroslav Kůs.

Pro energetiky bylo důležité, aby oslabenou Vervu, která si extraligovou příslušnost pro příští sezonu zajistila v předchozím vzájemném utkání, nepodcenila. To se Karlovarským nestalo. Do utkání vstoupili domácí borci aktivně a zápas si nakonec bez větších problémů pohlídali. „Možná, že chyběla jejich kompletní první lajna, která měla výborné přesilovky, ale od nás žádné podcenění nehrozilo. Možná jsme byli trochu nervóznější, protože jsme věděli, že tři body udělat musíme, ale zvládli jsme to.“

Karlovarští hokejisté byli ve vzájemných střetnutích s Vervou častokrát vylučovaní a i to je stálo důležité body, protože dvouminutové tresty dokázal Litvínov častokrát trestat a v rozhodujících fázích zápasu tak rozhodnout o své výhře. V posledním podkrušnohorském derby ale byla Energie jako vyměněná a na trestnou lavici usedl jen jediný její hráč. „Řekli jsme si, že nemůžeme být vylučovaní, protože to, co jsme předvedli v Litvínově druhou třetinu, nás stálo celý zápas, protože jsme tam mohli vyhrát. Řekli jsme si tedy, že můžeme mít maximálně jedno vyloučení za třetinu, nakonec jsme měli jedno vyloučení za zápas,“ je si vědom potřeby disciplinovanosti chomutovský odchovanec Jaroslav Kůs.

V podstatě jediné nepříjemné minuty zažívali Západočeši na začátku druhé třetiny, kdy je Litvínov dokázal několikrát zamknout v pásmu a na Závorku posílal jednu střelu za druhou. Energetici ale náporu dokázali odolat a pak dvakrát za sebou udeřit a v podstatě rozhodnout o vítězství. „Byli jsme zbytečně nervózní. Když jsme vedli o gól nebo o dva, tak se nám zbytečně klepaly ruce, protože jsme si asi uvědomili důležitost toho utkání. Důležité bylo, že jsme pak zvládli výborně třetí třetinu,“ říká střelec páté branky Energie.

Během utkání se na kostce umístěné nad ledovou plochou objevilo dílčí skóre duelu Jihlavy se Slavií. A pokaždé byl výsledek ve prospěch Jihlavy, což ocenili nejen diváci v aréně, ale i samotní hráči Energie. Někteří z nich dokonce svými holemi klepali o mantinel. Díky vítězství hráčů z Vysočiny totiž Karlovy Vary odskočily na rozdíl pěti bodů. „Jako hráči bychom to neměli extra vnímat a měli bychom se soustředit na náš výkon, ale nejde to nevnímat. Pro nás je to dost důležitý výsledek a každý hráč to vnímal. Když jsme viděli výsledek 4:1 ke konci zápasu, tak jsme už byli hodně šťastní,“ neskrývá radost z vítězství Jihlavy Kůs.

Předposlední zápas barážové skupiny odehraje Energie právě na ledě Dukly a pokud v něm získá alespoň dva body, může už cestou z Vysočiny slavit udržení extraligové příslušnosti. „Lehce potrénujeme, odpočineme a připravíme se na pátek, protože to chceme už ukončit,“ hlásá Jaroslav Kůs.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz