Klepišův mat Ocelářům: Dva góly za devět vteřin, to Třinec položilo

Foto: Jan Čech

Mladá Boleslav v osmatřicátém kole zavítala na led v té době vedoucích Ocelářů, domů se vracela s tříbodovým nákladem a čistým štítem. Bruslaři zaskočili favorita hned v úvodních minutách, kdy během devíti vteřin třetí minuty skórovali dvakrát. Tohle se v konečném zúčtování jeví jako rozhodující moment klání, Slezané totiž nedokázali najít recept na výborně chytajícího Maxwella. Utkání gólově odstartoval Jakub Klepiš, jeho trefa je v konečném součtu vítězná.

Skvělý vstup do utkání, vyšlo vám to lépe, než jste si představovali?
Parádní úvod. Dali jsme dva rychlé góly za sebou, tohle asi rozhodlo zápas. My věděli, že Třinec je velmi silný v úvodních minutách a na soupeře vždy vletí. Chtěli jsme, aby to bylo opačně a my měli lepší úvod. Vyskytly se dvě tam dvě situace dva na jednoho, my z toho dali dvě branky. Bylo to i o štěstí.

Důležitá byla ta druhá branka, která přišla devět vteřin po první, že?
Většinou se říká, že když dostanete gól, tak by další střídání mělo být zodpovědné, aby se něco podobného neopakovalo. Tohle se ale může stát jakémukoliv týmu, my jsme rádi, že se to stalo zrovna v Třinci. Hodně nám to pomohlo.

U obou úvodních gólů jste najížděli ve dvou, viděl jste místo, kam mířit?
Já většinou pořád nahrávám tak jsem si řekl, že bych mohl vystřelit. Lhal bych ale, kdybych řekl, že jsem mířil pod ruku. Padlo to se štěstím.

Věřili jste v ten moment, že by to mohl být tak razantní úder, že se z toho Třince nezvedne?
To si nemyslím. Zrovna Třinec je tak silný mančaft, že i když prohrává, tak nikdy neskládá zbraně. Již pár týmům se stalo, že tady vyhrávali 2:0, 3:1, a nakonec odjely za stavu 5:3 s prohrou. Takže jsme věděli, že to bude těžký boj až do konce utkání. Naštěstí to dopadlo dobře.

Vám se navíc povedlo Třinec totálně vynulovat.
Co k tomu říci…Sehráli jsme výborné týmové utkání, skvěle nám zachytal gólman, taky oslabení jsme hráli velmi dobře. Týmový výkon nad zlato, dnes nás dovedl ke třem bodům.

Na kostce nad ledem dnes bylo k vidění několik sporných momentů, jak se k tomu stavíte?
Nevím, jak přesně zní pravidla. A nerad bych teď lhal, ale myslím si, že při vyloučení do tří se kotouč odrazil do ochranné sítě od jejich hráče. Rozhodčí ale vyloučil našeho obránce. Za mě osobně bych tohle povolil.

Vnímáte to na ledě? Sledujete ty situace, když k tomu dojde?
Sporné situace by se neměly přehrávat, ale zavedl bych pravidlo, aby rozhodčí měli možnost se na to znovu podívat, kdyby je o to požádal druhý tým. Co si budeme povídat, je velký rozdíl mezi přesilovkou pět na čtyři a pět na tři. Tohle nás mohlo stát zápas. Moc se tím ale nezaobírám, soustředím se na tým, abych mu pomohl k vítězství.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz