Kobra se pere o kvalifikaci. Když to vyjde, rozšíříme hlediště, říká Šeba

Foto: hckobra.cz

22. března 2016, 11:30

Václav Jáchim

Bojují, aby si zajistili účast v kvalifikaci o účast v příštím ročníku WSM Ligy, hokejistům pražské Kobry chybí poslední krok. Dnes od 18 hodin vyzvou na svém stadionu v pražském Braníku soupeře z Jablonce nad Nisou, půjde o pátý rozhodující duel velmi vyrovnané série. "Samozřejmě bychom rádi postoupili, ale šance jsou otevřené. Pokud bychom uspěli, byl by to pro klub veliký úspěch," tvrdí prezident Kobry a také hlavní trenér Miloslav Šeba.

Série je vyrovnaná 2:2, Kobra měly minule v Jablonci namále. Prohrávala, ale dokázala srovnat, bitvu pak Pražené zlomili v nájezdech. "Teď bychom to chtěli doma dotáhnout, tým má kvalitu a postup by si zasloužil. Ale máme těžkého soupeře," uznává Šeba. Pokud bude i klíčový duel vyrovnaný, na nájezdy nedojde. "Hraje se do rozhodnutí, branka musí padnout v prodloužení," upozorňuje.

Střetnutí startuje v 18 hodin a na poměry Kobry se očekává slušná návštěva. "V Praze je velká konkurence jich klubů i sportů, na naše zápasy chodí zhruba kolem 400 až 500 fanoušků. Kdyby se nám povedlo postoupit, věřím, že by lidí přišlo víc. Pokud nad Jabloncem vyhrajeme, rozšíříme hlediště o mobilní tribuny," slibuje šéf klubu, který je jinak také viceprezidentem Českého svazu ledního hokeje.

Šeba před časem naznačil, že by klub rád jednou dostal do druhé nejvyšší soutěže. Start v letošní kvalifikaci by byl dalším krůčkem dopředu. "Účast si už zajistil Tábor, ve východní skupině o to usilují Frýdek-Místek a Vsetín. Jasným favoritem je Frýdek, ale víte, jak to v play off chodí. My se teď soustředíme na Jablonec, uděláme maximum. O postupu do kvalifikace jsme nijak hlasitě nemluvili. Teď máme šanci a uděláme maximum," slibuje Šeba.

Tým, který kdysi hrával soutěže pod názvem Konstruktiva Praha, šel poslední dobou výkonnostně nahoru. "Základ tvoří mladší hráči, kteří už nasbírali určité zkušenosti a jsou hladoví. K lídrům patří Jirka Jakeš, Michal Borovanský, jenž má titul se Slavií. V útoku jsou vidět také Hanták se Škopem, Novák nebo Slanina, který se minule v Jablonci probudil a hattrickem nám pomohl k pátému zápasu série. Velmi dobře chytá brankář Bílek," přibližuje Šeba.

Ovšem Kobra - to není jen první tým dospělých. "Musím říci, že se hodně zaměřujeme na mládež. A ta nám dělá radost. Třídy si vedou dobře v žákovských kategoriích, mladší dorost vedený Petrem Hrbkem vybojoval postup do extraligy mladšího dorostu. Celý tým i mladší kategorie dnes oceníme během utkání s Jabloncem, je to pro nás velká událost," říká pyšně Šeba.

Na rozdíl od jiných klubů je Kobra vedena úzkým štábem činovníků, na zimáčku v Braníku panuje příjemná, až rodinná atmosféra. Miloslavu Šebovi pomáhá s řízením a sháněním financí syn Patrik, při trenérské práci se boss klubu může spolehnout na přínos Milana Vrzala a Martina Slaniny, jinak též sekretáře klubu. "Povedlo se nám zajistit špičkové trenéry k mládeži, což považuji za důležité. Výbornou práci odvádí Petr Hrbek, u šesté třídy Martin Altrichter. A všichni ostatní," libuje si Šeba starší.

V budoucnu by byl rád, kdyby se první tým dostal z druhé ligy výš. "Bavili jsme se o tom, že tahle soutěž by Praze slušela. Loni z extraligy spadla Slavia, jíž teď moc přeji, aby se zase rychle vrátila. S ní i se Spartou spolupracujeme, pro oba týmy by mohlo být výhodné, kdyby se WSM Liga časem hrála u nás. Ale nepředbíhejme. Jdeme postupný kroky, snažíme se mužstvo budovat a pořádně připravit. Když zvládneme Jablonec, bude to pro nás velký bonus," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz