Komentář: Hvězdné války v první lize. Play off bude strhující!

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

7. prosince 2017, 10:18

Marek Hedbávný

Příchody Antona Kurjanova a Miloslava Hořavy do Kladna se mění rozložení sil ve WSM Lize. Ke Karlovým Varům a Českým Budějovicím přibyl další vážný uchazeč o extraligu: Rytíři.

Kladno před sezonou představilo koncepci, která má tradiční klub do tří let přivést zpátky do extraligy. I díky zkušenostem Antona Kurjanova, bývalé opory Omsku a mistra světa z roku 2009, se to může povést už letos.

Jeho ofenziva si totiž s karlovarskou a českobudějovickou v ničem nezadá. Středočechům navíc možná pomůže i Petr Ton, který se chce po operaci vrátit k hokeji. Kladenský útok by tak mohl vypadat třeba takhle: Kloz, Machač, Tůma – Strnad, Přikryl, Pekr – Hořava, Kurjanov, Ton. A pak ještě Zikmund, Kaut, Redlich, Kubík, Kružík nebo Svedlund. 

No, zajímavé...

Kdy jindy by měl Motor postoupit než teď?

Momentální lídr WSM Ligy České Budějovice sází na rozdílové hráče Václava Nedorosta a Petra Vampolu. V obraně se na jaře hodně čeká od veteránů Filipa Nováka a Zdeňka Kutláka. A před play off by mohl přijít ještě jeden mistr světa... Kdy jindy by měl Motor postoupit než teď?

Jenže jeho konkurent z Karlových Varů je v podstatě stále extraligovým týmem. Kostra mužstva setrvala i po sestupu a v některých ohledech je Energie lepší než loni. Brankářskou jistotou je Filip Novotný a v obraně jsou takoví hráči jako Matic Podlipnik, Sabahudin Kovačević nebo Vladimír Sičák. O góly se pak starají Tomáš Rachůnek, Stanislav Balán, Václav Skuhravý a řada šikovných a bruslivých mladíků.

Překvapit může i Slavia. Vždyť má možná nejlepšího brankáře v lize Dominika Frodla a velmi zkušenou obranu. K Jiřímu Drtinovi, Janu Novákovi, Jaroslavu Kasíkovi, Janu Holému nebo Jindřichu Barákovi nově přibyl produktivní Jan Pohl. Tahle defenziva, podpořená pracanty z řad útočníků, může Pražany vynést až do baráže. 

Defenziva může Pražany vynést až do baráže. 

Nadcházející play off může být jedno z nejlepších v prvoligové historii. O baráž totiž vážně usilují čtyři týmy.

A zapomínat se nesmí ani na houževnaté moravské a slezské celky jako jsou Prostějov, Přerov nebo Havířov. 

Připomínáme, že vyřazovací boje ve druhé nejvyšší soutěži začínají na konci února. 

Foto: Jan Čech, Karlovarský deník

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz