Kometa mi zachránila kariéru, hlásí Čiliak a počítá s MS. Zůstane v Brně?

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

23. dubna 2018, 20:28

Adam Bagar

Brankář Marek Čiliak v play off znovu parádně načasoval formu a při cestě za obhajobou titulu patřil k hlavním postavám brněnského týmu, který v klíčové fázi sezony vyhrál 12 ze 14 bitev a ve finále porazil Oceláře 4:1 na zápasy. Potěšil tím také své děti. "Slíbil jsem jim, že už z Třince povezeme domů Masarykův pohár," prozrazuje slovenský gólman.

„Když jsem to dětem slíbil, tak jsem je nechtěl zklamat. Takže ony mě hnaly. Když jim něco slíbím, tak to musím dodržet. Strašně moc to prožívaly. Alec už je větší a letos už to vnímal, minulý rok ještě tolik ne. A Elissa byla na každém zápase, dokonce na ledě. Jsem strašně rád už kvůli nim, že nám to vyšlo,“ jásá po páté finálové bitvě s Třincem.

Doutníčky, šampaňské za krkem. Kdo tančil na stole?

Rodina jeho partnerky je z Třince, ale manželka s dětmi mu fandily na dálku ze Zelného trhu. Po zápase a oslavách na ledě se s nimi hned spojil a podělil o šťastné chvilky. „Hned jsme si volali přes FaceTime, takže jsem je i viděl,“ prozrazuje Marek Čiliak, který měl přesto v hale velkou podporu. „Přišli tchýně, tchán a sestra s bratrem ženy,“ dodává.

Kometa zase letí na Mars. Takhle se slavilo v kabině

Slovenský gólman je šťastný, že vše klaplo, jak si představoval. „Spadl mi kámen ze srdce. Je to něco neskutečného. Možná mi to ještě ani nedochází, co se stalo, ale ono mi to dojde. Jsem strašně rád, že jsem mohl chytat v takovém mužstvu. S Leošem, se Špenym a dalšími. Hrozně moc jsem se od nich naučil,“ smeká před tahouny Čermákem a Eratem.

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

Čiliak byl v play off jasnou brněnskou jedničkou, odchytal ho bez jediného střídání. „Už jsem cítil, že spíše než fyzicky, to bylo psychicky strašně těžké. Ale o to je to teď lepší. Oslavy budou asi velké, jako vždycky v Brně,“ raduje se jedna z týmových opor. Marku Čiliakovi v Kometě končí smlouva a zatím není jasné, zda na jihu Moravy zůstane.

Kápo Komety Leoš Čermák převzal Masarykův pohár

„Nemám představu, co teď bude následovat. Jsem strašně rád, že jsem mohl být v Brně od patnácti. Zachránili mě, když jsem chtěl skončit s hokejem. Na Slovensku to nešlo a tady mi dali šanci. V Brně jsem doma, miluju to tam, ale opravdu nevím, jestli budu pokračovat. Nechci se v tom nějak pitvat,“ prozrazuje osmadvacetiletý odchovanec Zvolena.

Brněnští hokejisté slavili na ledě mistrovský titul

Parádní sezonu by si mohl prodloužit na světovém šampionátu v Kodani a Herningu. „Měl bych jet, už mi kvůli tomu dřív volali. Během play off mě ale chtěli nechat v klidu. Takže teď si s Jánkem Lašákem (kouč brankářů slovenské reprezentace, pozn. red.) zavoláme a na všem se nějak dohodneme,“ zakončuje Čiliak, který na MS dosud nechytal.

Kometa mě naučila vyhrávat, hlásí lídr Martin Erat

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz