Kometa slaví bleskové semifinále, Dynamo srovnalo sérii s Oceláři

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

(AKTUALIZOVÁNO) Další skvělé bitvy nabídlo čtvrtfinále Generali play off. Hokejisté Komety pokračovali ve vynikající jízdě, i ve čtvrtém duelu zdolali Vítkovice, tentokrát 3:1, a jsou prvním účastníkem semifinále! Jiné soupeření je dramatičtější, hráči Pardubic na svém ledě podruhé srazili Oceláře, díky vítězství 3:0 vyrovnali v sérii na 2:2. Vyřazovací boje jsou na programu znovu v pondělí, kdy se bude hrát v Olomouci a Liberci.

Dynamo podruhé slaví, v sérii s Oceláři je vyrovnáno

Sobotní výhra jim dodala sebevědomí a kuráž, hokejisté Pardubic šli do další bitvy s Třincem pořádně nažhaveni. Ovšem také hosté věděli, že se hraje velmi důležitý zápas, na ledě byl k vidění urputný hokej se spoustou osobních soubojů i emocí. Soupeři předvedli velmi kvalitní defenzivní práci, oba gólmani pokryli zajímavé šance. Až do 32. minuty platilo fotbalové skóre, poté udeřili domácí. V přesilovce dostal Sacha Treille hezkou nahrávku od Marosze a nekompromisně zakončil.

Vedení Východočechy ještě víc povzbudilo, hráli s velkým elánem a soka nakonec zlomili. V 50. minutě zaznamenal druhou trefu v utkání Treille, po necelých dvou minutách udělal v obranném pásmu chybu Krajíček a David Tomášek následně svým prvním gólem v extraligovém play off přidal další zásah. Tenhle náskok už Dynamo nepustilo. Oceláři neuspěli ani ve druhém duelu na pardubickém ledě, v sérii je na zápasy vyrovnáno 2:2.

Miloš Holaň (trenér Pardubic): "Na hráčích bylo vidět, že nás sobotní výhra hodně posílila jak psychicky, tak i fyzicky. Bylo to hlavně o trpělivosti a o prvním gólu. Šance byly v první třetině na obou stranách. V té druhé jsme to protrhli gólem. Hráli jsme velice dobře, myslím, že jsme pak byli už i lepším mužstvem. Děkuji hráčům za předvedený výkon. Ondra Kacetl zachytal parádně a všichni kluci se k tomu přidali. Vůbec nic to neznamená, je to 2:2 a my se díváme jen na nejbližší den."

Václav Varaďa (trenér Třince): "Myslím si, že jsme v první třetině hráli velmi dobře. Začali jsme hrát hokej, jaký od našeho týmu v play off chceme. Ve druhé třetině jsme takovým nešťastným vyloučením a z přemíry snahy v oslabení udělali velkou hrubku, z které dali domácí gól. I když jsme měli do konce druhé třetiny šance, tak to domácí přestáli. Hlavně po šanci Vládi Rotha to zavánělo gólem. Ve třetí třetině až na dvě nebo tři střídání, kdy jsme hráli velmi dobře v útočném pásmu, si Pardubice výsledek pohlídaly. My jsme udělali ve třetí třetině další individuální chybu, kterou jsme domácím dovolili odskočit na větší rozdíl ve skóre. Jedeme domů za stavu 2:2, je to scénář, který jsme si nepředstavovali, ale nachystáme se poctivě na další utkání a věřím, že pátý zápas zvládneme."

HC DYNAMO PARDUBICE – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 33. Treille (Marosz, Trončinský), 50. Treille (Trončinský, Tomášek), 52. Tomášek
Rozhodčí: Hradil, Kika – Kajínek, Zavřel.
Vyloučení: 9:10, navíc Holland (Pardubice) a Musil (Třinec) na 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 38:16.
Diváci: 9632.
Nejlepší hráči: Sacha Treille – Vladimír Roth.
Stav série: 2:2.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Cardwell, Wishart, Trončinský, Čáslava, Ščotka, Mojžíš, Holland – Beran, Tomášek, Rolinek – P. Sýkora, Marosz, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda.. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (53. Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, L. Kovář, Linhart – Martin Růžička, R. Vlach, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Mikulík – Martynek, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Cienciala, Rákos – Kvasnica. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Razítko na postup! Obhájci titulu jsou v semifinále

Obhájci titulu jedou na plný plyn, čtvrtfinále zvládli stejným způsobem jako loňské bitvy se Spartou. Hokejisté Vítkovic chtěli ve čtvrtém utkání vybojovat první výhru a vrátit ještě sérii do Ostravy, jenže Kometa hraje výborně. Hosté měli šanci jen do poloviny utkání, vedení jim ve 14. minutě zajistil obránce Petere Trška, který před rokem oblékal brněnský dres.

Čekání na úvodní gól Komety ukončil ve 35. minutě Tomáš Vincour, po druhé pauze pak přidal vítěznou trefu obránce Jan Štencel, který pro změnu v minulosti válel za vítkovické barvy. Loňský mistr si pak už nepřipustil žádné komplikace, v parádní atmosféře vyprodané DRFG arény dokráčela Kometa k vítězství. Razítko na postup podepsal v 58. minutě Hynek Zohorna. Tým Libora Zábranského je prvním účastníkem semifinále Generali play off, pro Vítkovice sezona končí.

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety): "V první třetině byla na našem týmu vidět tíha okamžiku. Neměli jsme takovou lehkost a pohyb. K tomu se přidal první inkasovaný gól. Od druhé třetiny jsme to už byli my, měli jsme obrovskou převahu znásobenou přesilovkami. Fauly soupeře jsme si vynutili tlakem a pohybem. Důležitý byl gól na 1:1. Ve třetí třetině jsme pokračovali s nastartovanými motory a dovedli zápas do zaslouženého vítězství. Jsme hrdí na kluky, jakým způsobem sérii zvládli. Nyní máme klid na přípravu, regeneraci a sledování potencionálních soupeřů."

Jakub Petr (trenér Vítkovic): "Duel měl podobný průběh jako první dvě utkání v Ostravě. Dostali jsme se do šancí a získali jednobrankové vedení. Stejně jako v přecházejících zápasech jsme ale nebyli schopni přidat druhou branku, která by mohla něco změnit. Na naše poměry jsme měli hodně vyloučených. To byl okamžik, kdy se Kometa dostala ke své hře. Známe sílu Komety, postoupil lepší tým. My jsme se vůbec neprosazovali v ofenzívě. Vstřelili jsme málo branek při hře pět na pět. To je zklamání v porovnání s tím, co jsme předváděli v základní části. Kometa potvrdila zkušenost."

HC KOMETA BRNO – HC VÍTKOVICE RIDERA 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 35. Vincour (Haščák, Hruška), 46. Štencel (Hruška, R. Zohorna), 58. H. Zohorna (J. Krejčík, L. Čermák) – 14. Trška (Mahbod)
Rozhodčí: Hodek, Šír – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 4:11.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 45:22.
Diváci: 7700 (vyprodáno)
Nejlepší hráči: Marek Čiliak – Patrik Bartošák.
Konečný stav série: 4:0.:
HC Kometa Brno: Čiliak – O. Němec, Štencel, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – M. Erat, Hruška, R. Zohorna – Vincour, Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Haščák, Čermák, Dočekal.Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Výtisk, Trška, Urbanec – Dej, Lev, Olesz – Tybor, Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Mahbod, Bartovič – Szturc, Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Další program čtvrtfinále Generali play off TELH

Pondělí 19. března – 3. zápasy:
18:00 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň
17:20 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

Úterý 20. března – 4. zápasy:
17:20 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň
18:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

Středa 21. března – 5. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

Čtvrtek 22. března – případné 5. zápasy:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Olomouc
18:00 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

Pátek 23. března – 6. zápas:
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec

Sobota 24. března – případné 6. zápasy:
11:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK
17:00 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň

Neděle 25. března – případný 7. zápas:
15:00 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

Pondělí 26. března – případné 7. zápasy:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Olomouc
18:00 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz