Kometa začala s Muellerem či Kašparem. Erat a Zábranský mají dohodu

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

30. července 2018, 15:30

Václav Jáchim

V téměř kompletním složení zahájili hokejisté Komety Brno společnou přípravu na ledě. Úvodní trénink proběhl bez Kanaďana Malleta, jenž se zapojí v úterý, chyběl také Martin Erat. Lídr dvojnásobných mistrů uzavřel s majitelem Liborem Zábranským dohodu, že podle svého uvážení začne později. Možná až v průběhu sezony.

Erat na jaře zvažoval, zda pokračovat v kariéře. Rozhodl se, že s hokejem nekončí, nicméně k týmu Komety se přidá se zpožděním. "Máme jasnou dohodu. Až bude mít Martin chuť, tak nastoupí. Je to jeho rozhodnutí. Doufám, že to nevydrží bez hokeje až do ledna. Stejně jako kapitána týmu Leoše Čermáka ho považuji za přirozeného lídra týmu," uvedl majitel klubu a hlavní kouč Libor Zábranský.

Na prvním tréninku měl pohromadě téměř všechny ovečky. Tedy i letní posily, do Komety před novým ročníkem přišli obránce Juraj Mikuš, zkušení útočníci Peter Mueller, Lukáš Kašpar a Bedřich Köhler. V týmu naopak skončilo několik opor, například Marek Čiliak, Hynek Zohorna, Jakub Krejčík. Do Caroliny se vrací Martin Nečas.

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

"Konkurence v týmu je. Máme v kádru spoustu mladých a talentovaných hráčů. Bude záležet jen na nich. Do zahájení sezony už žádné změny neplánujeme. Ale soupiska se uzavře až koncem ledna," uvedl Zábranský. Mužstvo se neustále snaží vhodně doplňovat, v Kometě znovu dostanou příležitost někteří současní či nedávní, jež si Kometa piplala v mládežnických kategoriích.. 

Posílení kádru je na úrovni, do Brna zamířili vesměs ostřílení hokejisté, kteří mají na pažbě i mezinárodní úspěchy. "Při skládání týmu vždy hledáme vítězné typy. Věřím, že se nám podařilo tyto hráče najít. Chceme přetvořit tým tak, abychom měli stále dvě až tři herní varianty. Od Kašpara očekávám produktivitu a tah na branku. Mueller by měl zacelit mezeru po odchodech Nečase a Zohorny, na přesilovky potřebujeme praváka," připomněl Libor Zábranský.

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

Vítězové dvou posledních ročníků Tipsport extraligy mají znovu vysoké ambice. "Naše cíle zůstávají stejné jako v předchozích sezonách. Chceme vyhrát každý zápas, bavit hokejem diváky. Poslední dvě sezony byly fantastické. Zažili jsme ohromnou euforii spojenou se zvednutím mistrovského poháru. Je to obrovská droga, rádi bychom tyto pocity zopakovali," doplnil majitel Komety.

Obhájce titulu má v plánu šest přípravných utkání, to první sehraje Kometa už v sobotu na ledě Horácké Slavie Třebíč. Koncem srpna se Brňané pustí do programu zápasů základní skupiny Ligy mistrů, čekají je běloruský tým Něman Grodno a němečtí Eisbären Berlín. V říjnu pak proběhnou dva duely proti švýcarskému Zugu.

Program letních utkání HC Kometa Brno

04.08. 17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Kometa Brno
09.08. 18:00 HC Kometa Brno – HC Slovan Bratislava
14.08. 18:00 HC Kometa Brno – Orli Znojmo
16.08. 18:00 HC Kometa Brno – Spartak Moskva
21.08. 18:00 HC Slovan Bratislava – HC Kometa Brno
23.08. 18:00 HC Kometa Brno – Amur Chabarovsk
31.08. 18:00 Něman Grodno – HC Kometa Brno (Liga mistrů)
02.09. 17:00 Eisbären Berlín – HC Kometa Brno (Liga mistrů)
06.09. 18:00 HC Kometa Brno – Něman Grodno (Liga mistrů)
09.09. 17:00 HC Kometa Brno – Eisbären Berlín (Liga mistrů)

Příchody do HC Kometa Brno

Juraj Mikuš (HC Sparta Praha)
Bedřich Köhler (Mountfield HK)
Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava, KHL)
Peter Mueller (Salcburk, EBEL)
Lukáš Nahodil (Ml. Boleslav)

Odchody z HC Kometa Brno

Marek Čiliak (Slovan Bratislava, KHL)
Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko)
Lukáš Vágner (HC Energie Karlovy Vary)
Martin Nečas (Carolina, NHL)
Hynek Zohorna (Lahti, Finsko)
Vojtěch Němec (HC Škoda Plzeň)
Tomáš Vincour (Mountfield HK)
Tomáš Havránek (HC Energie Karlovy Vary)
Marcel Haščák (neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz