Konflikty? Konečně zápas play off, září Kubalík. Čeká ještě větší peklo

Foto: Facebook HC Škoda Plzeň

Plzeňské Škodě se podařilo na vlastním ledě odvrátit mečbol a aktivním výkonem si vybojovala čtvrté utkání v sérii s Vítkovicemi. Ostravany přetlačila 5:3 a ve vypjaté koncovce udržela nervy na uzdě. „V pátek to bude ještě větší peklo!“ říká útočník Dominik Kubalík, který v sérii poprvé skóroval.

Domácí odložili černé dresy, které jim v Ostravě štěstí nepřinesly, a vstoupili do utkání hodně aktivně. Brzy si vykoledovali přesilovku a dál se dostávali do tlaku. „Od nás to bylo konečně utkání hodné play off. Bojovnost, srážení, konflikty, bitka. Všechno, co by play off mělo mít,“ pochvaloval si král střelců základní části Dominik Kubalík.

Tým Martina Straky si po první třetině vypracoval náskok 2:0, když nejprve proměnil početní výhodu o dva muže Svoboda a pak Stachovy šikovnosti za brankou využil Preisinger. „Přesilovka pět na tři by třeba ze sedmdesáti procent měla končit gólem. Jsem hrozně rád, že se nám to tam podařilo dorvat, protože nás to nakoplo. To jsou důležité momenty,“ těšilo Kubalíka.

I když hosté zkraje druhé části snížili na 1:2 z jejich pohledu, křídla v rozletu jim přistřihla druhá formace Škody. Oprášená spolupráce z loňského roku, která Plzni přinesla spoustu gólů, v podání Kubalík – Kracík – Indrák. „Myslím, že nám to docela šlo. Když spolu hrajete takovou dobu, tak to nezapomenete. Bylo tam sice pár střídání, že jsme se otrkávali, pak to podle mě fungovalo. Doufám, že to teprve začíná a budeme tak pokračovat,“ krotil nadšení jednadvacetiletý forvard. V tomto složení si letka zapsala dvě branky, obě v prostřední části.

Ve 25. minutě si Kubalík vykoledoval faul a v následné výhodě dokázal zprava prostřelit Bartošáka. O šest minut nato zase bojoval před brankou a zkoušel dorazit Indrákovu střelu do sítě, ale jeden z bránících vítkovických hráčů mu přidržel hokejku. Reprezentanta to ale dlouho rozčilovat nemuselo, protože Sklenička vystřelil od modré a Kracík jednou rukou tečoval do klece. „Dostávám tam docela sodu před bránou, co? Ale to mi nevadí, jen ať si mě hlídají,“ smál se ještě v přestávkovém rozhovoru.

Po zápase ale už s vážnou tváří potlačoval důležitost svého střeleckého úspěchu, jak už to má ve zvyku. A to i přesto, že v prvním duelu ve Vítkovicích prohlásil, že přesilovkové šance jeho týmu končily na něm. „Jsem rád, že jsem se trefil. Ale není to o tom, že bych byl nadšený, že jsem dal gól. Je prostě důležité, že jsme udělali jeden zápas a další máme před sebou. Budu rád, když budu týmu pomáhat góly, a když to nebude padat, budu pomáhat jinak,“ odkazuje na své ostatní kvality – urostlou postavu, dobré napadání i dohrávání soupeře.

Velkým tématem bylo po vítkovickém dvojboji i neodpískané sekání právě na Kubalíka, po kterém místo přesilovky pět na tři Plzeň těžkou kousala snížení na 1:2. Odchovanec plzeňského hokeje ale odmítl, že by se v kabině tímto víc zabývali. „Řekli jsme si už ve středu na tréninku, že to hážeme za hlavu. Dobře jsme se připravili a od rána tu pak byla dobrá nálada před samotným utkáním. Byli jsme odhodlaní, že vyhrajeme, a přesně takhle do toho půjdeme v pátek.“

I proto indiáni ustáli vypjatý konec duelu, v němž Vítkovice, které dokázaly zareagovat jak na výše zmíněné trefy, tak na Čerešňákův gól z konce druhé části a dotáhly se na manko 3:5. Hosté, jak je v play off časté, pokoušeli domácí k tomu, aby se s nimi spíše pouštěli do křížku, než aby hlídali vedení. „Jsem rád, když jsou ty konflikty, člověka to pak dostane víc do zápasu, protože je to vyhecované a pořád se něco děje. Myslím, že tu máme docela dost kluků, kteří se v tom vyžívají. Honza Schleiss, ten na to čeká,“ smál se Kubalík a referoval k jeho bitce s Kolouchem. „Vítkovice si dokázaly, že na nás nemůžou jen tak a že nejsme žádní nazdárkové. A v pátek to bude ještě větší peklo!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz