Koreis proti Kometě? Motivaci mám vyšší, ale už se dokážu zklidnit, tvrdí

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

21. prosince 2016, 10:41

Lucie Mužíková

Jakub Koreis v dresu své Plzně nastoupil proti své ex – Kometě Brno. Důrazný útočník, které své jméno propojil s městem v moravské metropoli na šest sezon, se mohl poprvé v letošním ročníku radovat ze skalpu svého bývalého zaměstnavatele. Indiáni doma přetlačili druhý tým tabulky v prodloužení 2:1.

Jakube, jaké to bylo utkání?
Hodně ubojované! Kometa v první třetině byla lepší než my, i když si myslím, že neměli žádné vyložené šance, ale opticky nás přehrávali. Ve druhé třetině jsme se zvedli a byli jsme více než vyrovnaným soupeřem. Dokonce bych i řekl, že jsme měli více ze hry my. Nakonec jsme si bod navíc za tu bojovnost zasloužili.

V prostřední části jste Brno tlačili, ale Vejmelku jste nepřekonali. Naopak to byli hosté, kdo šli do vedení. Kde byl zakopaný ten pověstný pes?
Kdybychom to věděli, góly dáme. Kometa využila přesilovku a my jsme přes řadu příležitostí neskórovali… A pak to tam padlo z takové nenápadnější šance, ale tak to bývá. Jsme rádi, že se nám duel podařilo dovést do prodloužení a v něm vyhrát.

Kromě vaší zvýšené aktivity přišly ve druhé třetině i emoce. Nejednou se na ledě utvořily dvojičky v pevném sevření…
Tak je to v každém vyrovnaném zápase. Je třeba neudělat nějakou kravinu a spíš nechat toho druhého, ať bouchne první. K zápasu to prostě patřilo a byl to jeho další dobrý aspekt.

V Kometě jste strávil řadu let. Nebál jste se, že do utkání půjdete až příliš naplno?
Pamatuji, že jsem s tím měl problém, když jsem hrával za Kometu proti Plzni. Teď už jsem i starší, a navíc to bylo už třetí utkání v sezoně. Motivaci mám o něco vyšší, ale dokážu se zklidnit a hrát s chladnou hlavou.

Upřímně, Jakube, nehraje se Plzni lépe proti favoritům soutěže?
Možná jo. Asi nám vyhovuje, když se na nás mužstva víc tlačí a my si můžeme na ně trochu počkat. Těžko ale říct… Když jsme tu hráli s Pardubicemi, tak jsme je tak půl zápasu přehrávali, pak jsme to bohužel nezvládli. Je ale fakt, že proti týmům z prvních příček uhráváme hodně bodů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz