Košice ukázaly na české brankáře, trenér Čada má Kopřivu a Habala

Foto: hcdynamo.cz

1. července 2016, 10:20

Václav Jáchim

Během uplynulé sezony nastupovali v Tipsport extralize, tu příští stráví na Slovensku. Brankáři Miroslav Kopřiva (na snímku) a Vladislav Habal se stali čerstvými posilami Košic, s vedením klubu se dohodli na spolupráci pro nejbližší období. Oba gólmani v sezoně 2016-17 vytvoří tandem pod vedením českého hlavního kouče Rostislava Čady. Představitelé Košic o tom informovali na svém webu.

Už dřív se dalo tušit, že k jednomu z favoritů zamíří jeden či dva maskovaní muži z České republiky. Vladislav Habal dorazil nejprve na zkoušku, klub jednal o příchodu dalšího zkušeného brankáře. Podle některých zdrojů měl zájem mířit i k Marku Schwarzovi, jenž nebude pokračovat v Liberci, nakonec oblékne košický dres Miroslav Kopřiva.

Někdejší reprezentant a mj. brankář Kladna, Slavie či Slovanu Bratislava v KHL zahájil sezonu jako jednička v Chomutově, Pirátům předtím pomohl k návratu do nejvyšší soutěže. Posléze se ovšem ze severočeského klubu stěhoval do Pardubic výměnou za Roberta Kristana, v Dynamu končil ročník jako kolega Brandona Maxwella.

Nyní míří k východním sousedům, Kopřiva má hodně zkušeností, podle všeho právě on začne jako košická jednička. K dispozici ovšem bude i Vladislav Habal - dlouholetý gólman Karlových Varů, jenž v kádru Energie tvořil dvojici s Tomášem Závorkou. Habal se už s prostředím v košickém klubu seznámil, s týmem se v červnu připravoval a vybojoval si smlouvu.

Nestává se často, aby dva čeští gólmani obsadili pozice v jednom zahraničním klubu. Oba zmíněné krajánky doplní ještě Slovák Dominik Riečický. Klub z východu Slovenska je jinak vcelku oblíbenou destinací tuzemských hokejistů, vedle Kopřivy a Habala budou v týmu působit obránci Jiří Vašíček, Ondřej Šmach, Martin Dudáš a útočník Radim Hruška.

Košický klub bude jedním z aspirantů na domácí mistrovský titul, který v uplynulé sezoně získala Nitra. Svěřenci trenéra Čady se navíc v srpnu znovu pustí do programu Ligy mistrů. V základní skupině se utkají s vítězem švýcarské ligy Bernem a s rakouským Lincem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz