Kovalčuk chtěl tříletý kontrakt. V Los Angeles si vydělá víc než 18 miliónů

24. června 2018, 8:24

Martin Zíta Václav Jáchim

Ruský útočník Ilja Kovalčuk se definitivně vrací do NHL. Za mořem se dohodl na tříleté smlouvě s Los Angeles Kings. Ročně si přijde na 6,25 milionů dolarů, celková částka činí víc než 18 miliónů. Klub o dohodě s nejproduktivnějším hráčem KHL informoval na twitteru, informaci během draftu v Dallasu později potvrdil generální manažer Rob Blake.

O budoucnosti ruského útočníka Ilji Kovalčuka je rozhodnuto. Vrací se do NHL. Nově bude oblékat dres Los Angeles Kings, a vůbec poprvé si tak vyzkouší působení na západním pobřeží mapy NHL. Kings o dohodě s Kovalčukem informovali na svém twitterovém účtu. Oficiálně bude transakce zveřejněna 1. července.

Kovalčuk se s Los Angeles dohodl na příští tři sezony a v průměru by si měl přijít na 6,25 milionů dolarů. Obdobnou smlouvu v Torontu kroutí například jiný veterán Patrick Marleau. Jak uvedla zámořská média, právě dálka kontraktu byla pro ruského veterána rozhodující. Agenti olympijského vítěze z Koreje vedli jednání s dalšími týmy, zejména interes ze strany Bostonu byl prý značný. Ovšem klub nabízel kratší smlouvu, jen na dva ročníky.

K dohodě tedy došlo s Kings, kde byl Kovalčuk před několika dny na osobní návštěvě. "Jsme rádi, že nás Ilja posílí. Našemu mužstvu poskytne přidanou hodnotu hokejové kvality, schopnost střílet góly a touhu po vítězství," citují klubové stránky generálního manažera Roba Blakea. Ruský útočník se stane třetím nejlépe placeným hráčem týmu, vyšší mzdu pobírají jen Anže Kopitar a Drew Doughty.

Ilja Kovalčuk během poslední sezony KHL nasbíral v dresu Petrohradu 63 bodů (31 gólů a 32 nahrávek), přičemž sehrál 53 utkání. V NHL se pětatřicetiletý útočník naposledy představil v sezoně 2012-13, kterou tehdy zkrátila výluka. Za New Jersey tehdy v 37 zápasech nasbíral 31 bod (11 branek a 20 asistencí). V minulosti oblékal také dres Atlanty.

Foto: iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz