Kracík o trápení Plzně: Všechno je obráceně, příště to musíme umlátit!

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

29. září 2016, 12:40

Václav Jáchim

Na jaře bojovali o postup do finále, hokejisté Plzně korunovali v play off luxusní sezonu. Teď začala nová a Západočeši prožívají úplně jiné pocity. Po sedmi zápasech mají jen čtyři body a jedinou výhru v normální době, což stačí na dvanáctou příčku. K panice je daleko, nicméně v klubu si všichni uvědomují, že je nutné co nejdřív zabrat. Proč to zatím nejde? "Těžká otázka. Kdybychom věděli, co máme dělat, tak to změníme," povídá Jaroslav Kracík.

Zkušený útočník zažil různé situace. Úspěchy i trápení. S kolegy z týmu Škody věřil, že zlom přijde na ledě Mladé Boleslavi, kde se Plzeň dlouho držela statečně. Leč nakonec padla a nevytěžila vůbec nic. Atmosféra tomu následně odpovídala. Majitel Martin Straka mlčky opustil arénu, hráčům nebylo do řeči. Tým, který loni dokázal vítězit agresivitou a parádním bruslením, postrádá ten správný drajv. A především efektivitu.

Přitom svěřencům Michala Straky nejde upřít bojovnost ani nasazení. Vytvořili si příležitosti, byli aktivní. Nicméně něco tomu chybělo. Jindy se puky odrážely na hokejky přesněji, teď se Plzeňané hodně na góly nadřou. Mezi mantinely nechají spousty sil, tím víc pak bolí další výpadek. "Vezměte si poslední zápas v Boleslavi. Zase jsme vedli, což platilo i v předchozích zápasech. První třetina super, ale ta druhá byla špatná. Dostali jsme gól v oslabení a nakonec jsme prohráli," kroutí hlavou Kracík.

Když slyší dotaz, kde hledat největší rezervy, chvilku přemýšlí: "Nevím, myslím, že jsme nehráli zase tak špatně. Šance tam byly, jenže z nich nedáváme góly - a to je náš hlavní problém." Duel ve městě aut jeho slova podepsal. Z 1:0 se skóre pro Škodu proměnilo na 1:3, Kracík pak ve finiši proměnil trestné střílení a oprášil určitou naději aspoň na vyrovnání. "Snažím se reagovat podle gólmana. On si klekl, takže tam bylo místo pod vyrážečkou, tak jsem tam vystřelil," popisuje, jak přelstil Jana Lukáše.

Ovšem Mladá Boleslav si navzdory tomu body pohlídala. "Věříme do poslední minuty, do poslední sekundy. Ale nepadlo nám to, vyrovnat jsme nestihli," lituje. Západočeši tedy zůstali na svém, v Tipsport extralize mají horší bilanci jen Karlovy Vary a Pardubice. "Musíme makat na tréninku a věřit, že to přijde. Nic jiného nezbývá. V pátek máme doma zápas a jednoznačně potřebujeme vyhrát. Je úplně jedno jak, třeba 2:1. Umlátit to, urvat! Ale vyhrát!" velí.

Plzeňské trápení se nečekalo, teď by podle všeho pomohl jeden vydřený zápas. Co je zatím jinak oproti minulé sezoně? "Prohráváme, nedáváme góly. A když je dáme, hodně jich také dostaneme. Pokud zachytá Matěj Machovský, nám to do brány nepadá. Všechno je obráceně. Musíme být trpělivě a dát do toho ještě víc," hlásí. Škodu sráží i marodka. Mimo hru byli poslední dobou Ryan Hollweg, David Stach, Miroslav Preisinger nebo Jakub Koreis. Klub angažoval obránce Tomáše Slováka, skončil naopak Branislava Kubka. Další změny mohou nastat v závislosti na dalších výsledcích.

V hokejové Plzni zatím věří stávajícímu kádru i trenérskému štábu, všichni doufají, že co nevidět nastane zlepšení. Teď je jakýkoli výsledkový výpadek hodně vidět. Bývá mnohem nepříjemnější než dejme tomu v prosinci či lednu. "Přesně, je to tak. Míváte období, kdy se daří, a kdy to naopak vůbec nejde. Tohle zažije každý. Některý tým na začátku sezony, jiný třeba později. Pro nás je to teď těžší, jelikož cítíme, že potřebuje bodovat a zachytit start do soutěže. Po sedmi zápasech máme čtyři body, ztráta dál nesmí narůstat. Všichni si to uvědomujeme," uzavírá Jaroslav Kracík. Lepší náladě v šatně i v kancelářích může napomoci páteční duel osmého kola, kdy Plzeň od 17:30 hodin hostí hradecký Mountfield.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz