Krejčík po dalším obratu Komety: Naše síla? Nikdy se nevzdáváme!

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

15. dubna 2017, 9:13

Adam Bagar

Ani absence parťáka Ondřeje Němce neovlivnila jeho výkon, bek Jakub Krejčík znovu patřil ke klíčovým brněnským borcům a zaslouženě přebíral ocenění pro nejlepšího hráče utkání. "Podali jsme zase velmi dobrý týmový výkon. Nikdy to nevzdáváme, v tom je naše síla," pokyvuje brněnský obránce po skvělém obratu a výhře 4:3, která pro Kometu znamená vedení v sérii a uklidnění před druhou finálovou bitvou.

Brňané nevstoupili do finále vůbec podle představ. Brzy inkasovali, pak neproměnili dlouhou přesilovku pět na tři a v čase 10:20 ztráceli už dvě branky. "Prostě nám tam ty góly napadaly. U prvního jsme si špatně rozebrali hráče a při druhé liberecké trefě to trefil Švícko (Martin Ševc, pozn. red.) přesně do horního růžku. Ale nic se nedělo a pořád bylo dost času na obrat," prozrazuje Jakub Krejčík.

Gól po 117 utkáních? V kabině si ze mě budou utahovat, ví Malec »

Brňanům se povedl výborný kousek, když dvoubrankovou ztrátu vymazali během pouhých 39 sekund. "Rychle jsme vyrovnali a jelo se zase od začátku. Důležitým momentem bylo, že jsme tak bleskově srovnali na 2:2. To rozhodlo," má jasno pětadvacetiletý bek. Bílí Tygři rázem ztratili pohodu, ještě do první přestávky inkasovali potřetí. Dvě sekundy před sirénou udeřil sváteční střelec Tomáš Malec.

"Každý gól pomůže a posílí vaši energii," říká Krejčík směrem k trefě slovenského hráče, který se prosadil po nevídaných 117 zápasech. Po gólově bohaté úvodní části se hra trošku uklidnila. "Liberec tam sice měl nějaké šance, ale myslím, že jsme si to pak už vzadu pohlídali a odehráli to jednoduše. Přesně, jak jsme si řekli," těší Krejčíka. Hlavně v závěru už Brno svého soupeře k ničemu nepustilo.

"Je to hlavně o jednoduchosti. Myslím, že jsme nakonec zaslouženě vyhráli," hlásí po skvělém obratu a vydřeném triumfu 4:3. "Nikdy to nevzdáváme, a v tom je naše síla. Takový obrat nás nabudí, obzvláště na ledě obhájce titulu," přiznává Krejčík. "Ale ještě potřebujeme tři výhry. Můžeme si to chvilku užít a vychutnat, ale jak se vyspíme, tak už je třeba myslet na další duel." Tedy finále číslo dvě.

A co od něj očekává? "Myslím, že ani jeden z týmů nebude taktiku nijak moc měnit," prozrazuje nejlepší hráč prvního finálového utkání. Absence jeho parťáka z elitní obrany na jeho výkonu nebyla znát. "Ondra Němec je skvělý hráč. Dost jsme si sedli, ale tak to prostě je, že není k dispozici. Věřím, že brzy bude zpět. Ale s Peterem Trškou jsme si také rozuměli, každý hráč se dá zastoupit," ví Krejčík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz