Krušnohorská rošáda: Harant míří k Pirátům, Energii posílí Kůs

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

V reprezentační přestávce sbírají účastníci Tipsport extraligy síly na další část soutěže, někteří zároveň nelení na přestupovém trhu. Chomutov s Karlovými Vary se dohodly na vzájemné výměně – zatímco k Pirátům putuje slovenský obránce Tomáš Harant, dres Energie nově oblékne útočník Jaroslav Kůs, kterému se daří v Kadani.

Energii patří v tabulce Tipsport extraligy předposlední místo a přestože o víkendu porazila Třinec i Kometu, k několika divokým pohybům v jejím kádru teď přibyly další. Ze svých řad uvolnila obránce Tomáše Haranta, který letos v 17 zápasech ani jednou nebodoval a v hodnocení účasti na ledě si připsal bilanci -2. Pětatřicetiletý žilinský rodák putuje do Chomutova, v jehož týmu se objevil už v létě 2012 na zkoušce před nováčkovským ročníkem Pirátů mezi tuzemskou elitou.

Výměnou za Haranta se opačným směrem přesouvá Jaroslav Kůs. Urostlý pětadvacetiletý centr je letos jedním z tahounů Kadaně, partnerského klubu Chomutova ve WSM Lize. V dosavadních 18 utkáních nasbíral průměrně bod na zápas, k 7 gólům přidal 11 asistencí. Kadaň zatím prožívá vynikající sezonu, na čtvrtém místě ztrácí pouhé čtyři body na vedoucí Kladno. V extralize si Kůs doposud připsal 24 startů.

„Chtěli jsme tým posílit na postu středního útočníka. Jaroslav Kůs je vysoký konstruktivní centr, který v Kadani podává velmi dobré výkony. Pozorně jsme jej sledovali a rozhodli se pro jeho angažování,“ řekl sportovní manažer Energie Jaromír Kverka, podle nějž zároveň nejsou vyloučeny i další změny ve složení týmu. „Chomutov naopak hledal obránce a vytipoval si konkrétně Tomáše Haranta,“ dodal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz