Kubalík třemi góly potopil Vervu. Tentokrát by to dal každý, směje se

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Ani dva góly Jakuba Černého nebyly Litvínovu nic platné. V Plzni na třetí výhru proti indiánům nedosáhl. Proti totiž byla elitní formace domácích, která se postarala o všechny čtyři střely, které Škoda poslala za Petráska. Pod tři z nich se svým jménem podepsal nejlepší střelec loňské sezóny a lídr té letošní Dominik Kubalík.

Dvěma výhrami z Mladé Boleslavi a Vítkovic nabuzená Škoda Plzeň na Litvínov vlétla bez bázně a hany a nic nedbala, že mezi oběma celky byla propast 21 bodů. Indiáni ve snaze dotáhnout se na postupovou desítku žlutočerné přestříleli v úvodní dvacetiminutovce o 16:6, ale na góly to bylo 1:1.

Na první trefu duelu, již si v přesilovce zapsal kapitán Západočechů Ondřej Kratěna, totiž ještě před první sirénou odpověděl Jakub Černý nenápadnou střelou z nulového úhlu. Stejný hráč pak v 27. minutě dokonce hosty poslal do vedení 2:1, když chladnokrevně zakončil rychlý únik nechytatelnou ranou do horního růžku.

Plzeň sice měla objektivně více ze hry, ale v půlce zápasu ztrácela jednu trefu. „Věděli jsme, že tu druhou polovinu máme ještě před sebou, a věřili, že gól dáme a zápas otočíme,“ vypráví obránce Lukáš Pulpán. Ten jakoby zavelel na obrat v 33. minutě, kdy u střídačky Vervy hitem důrazně zastavil Ondřeje Jurčíka a rozbil jím první část plexiskla. A více než čtyři a půl tisíce plzeňských fanoušků aplaudovalo. „Nevyhlídl jsem si ho. Jen jsem ho narazil… Asi to plexi bylo naprasklé,“ snaží se Pulpán obrátit situaci v žert. Se smíchem ještě dodal, že na svých spoluhráčích podobné dohrávky u mantinelu doopravdy netrénuje.

A pak si slovo vzal Dominik Kubalík. Jeho trefy z 32., 41. a 59. minuty měly společného jmenovatele – ukázkovou spolupráci celé elitní letky indiánů ve složení Kubalík, Kratěna a Svoboda. „Musím poděkovat klukům,“ hlásí Kubalík. „Při prvním Tomáš Svoboda všechno vybojoval v rohu, přihrál mi před bránu a já vystřelil. U druhého on s Ondrou Kratěnou skvěle zahráli u mantinelu a Ondra mě vyslal samotného do útoku. To mi normálně nejde, ale teď to tam naštěstí padlo. (směje se) A při tom třetím to zase oni dva dostali z pásma a Socha mně pak v situaci dva na jednoho přihrál do prázdné,“ popisuje šťastný střelec, jenž na své konto letos zapsal už 21. trefu. Jeho nejbližší pronásledovatel Petr Vrána ze Sparty jich má o pět méně. „Ale dneska by to dal každej,“ odmítá Kubalík přehnanou chválu.

Plzeň po 32. kole a Plzeň po 36. kole – to jsou dva naprosto odlišné týmy. Indiáni vyhráli poslední tři zápasy shodně 4:2 a zapsali devět bodů. Jsou samý úsměv, radostně rozdávají podpisy před i po rozhovorech, Machovský dokonce vzal některé z fanynek na děkovačku na led. Pohoda nad pohodu. Co se tedy změnilo? „Pohyb,“ shodne se Pulpán s Kubalíkem. „Tlačíme se víc do brány a víc i střílíme. A vidíme, že to funguje,“ uzavírá rozhovor Lukáš Pulpán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz