Kubalík zažije snový debut: Dvakrát to nevyšlo, ale pořád jsem věřil

16. února 2018, 7:24

Jakub Slunečko

(KANGNUNG, od našeho zpravodaje) Že je Dominik Kubalík střelec od pána boha, to už se ví. Až teď ale útočník, který doposud nehrál ani na mistrovství světa, dostává velkou šanci v národním týmu – proti Kanadě nastoupí v první formaci s Kovářem a Eratem. „Proti komu jinému než proti Kanadě, hlavu si z toho nedělám,“ říkal nejmladší hráč českého týmu.

Dvaadvacetiletý snajpr Kubalík byl už dvakrát v širší nominaci na mistrovství světa, na velkém turnaji si ale nezahrál. Až teď po bídné produktivitě v zápase Korejí (2:1) se trenéři rozhodli dát mu šanci.

A jakou – nastoupí rovnou do první lajny s kapitánem Martinem Eratem a Janem Kovářem. „Těším se. Proti komu jinému zažít debut než proti Kanadě. Navíc je super zahrát si s Kovy a Martinem Eratem. Oba jsou výborní nahrávači, budu se snažit přizpůsobit,“ říkal šťastný Kubalík po prvním společném tréninku.

Ten jeho nové útočné trojici moc času ke vzájemné aklimatizaci nedal. Češi byli po čtvrtečním zápasu s Koreou na ledě jen něco přes půl hodiny. „My půjdeme vlastně do zápasu skoro bez sehrávání. S nimi to snad nebude problém, oba jsou šikovní hráči. S Martinem budu hrát poprvé, Kovyho znám,“ připomněl plzeňskou školu. 

Hráči národního týmu představují soupeře: Kanada

Kromě Kubalíka se do sestavy dostal i třinecký kanonýr Martin Růžička. Ten nastoupí ve druhé formaci s Červenkou a Mertlem. „My s Růžou nejsme žádní velcí nahrávači. Je to jenom o tom, abychom se dostali do šance a proměnili ji,“ věděl Kubalík, že trenéři od něj nečekají nic jiného než góly.

Ty proti outsiderovi z Koreje citelně chyběli. Češi se tak trápili až do konce, než nakonec zvítězili 2:1. A produktivitu je potřeba probudit, protože Kanada bude jiné kafe. „Všichni vědí, jak hrají, bude to zápas o soubojích a rychlém bruslení. Což mně moc nevadí,“ předesílal natěšený Kubalík.

Konečně má teď příležitost ukázat, jaký potenciál v něm na mezinárodní scéně dřímá. „Člověk se pořád snaží něčeho dosáhnout. Pro mě byl sen dostat se do nároďáku. Dvakrát před tím mi to na velkém turnaji nevyšlo, ale pořád jsem věřil, že si nominaci vybojuju,“ ohlížel se na předešlé sezony.

I když letošní sezona pro něj nezačala vůbec dobře. Jako nejlepší střelec extraligy se dostal v ruské Ufě mimo sestavu a narychlo se vrátil do Plzně. Tam zase střílel jeden gól za druhým a nakonec přestoupil do švýcarského Ambri-Piotta, kde v úspěšné sezoně pokračuje.

„Měl jsem obavy, jaké to všechno dopadne. Ve Švýcarsku je to ale super a jsem rád, že jsem si nakonec vybojoval i místo v nároďáku,“ říkal po tréninku usměvavý Kubalík. Pak už mohl vytáhnout mobil a napsat bráchovi Tomášovi, přítelkyni a mamince, že jeho šance konečně přišla.   

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz