Kváča, Kvasnička, Reichel, Kodýtek a Kurovský. Dvacítka doplnila kádr

Foto: hockeycanada.ca

17. prosince 2016, 11:45

Adam Bagar

Reprezentanti do devatenácti let bojovali v Kanadě nejen o co nejlepší výsledek na skvěle obsazeném turnaji, ale také o volné vstupenky na přípravný kemp dvacítky před juniorským šampionátem, který se na přelomu roku uskuteční v Montrealu a Torontu. Trenér Jakub Petr ukázal na brankáře Petra Kváču, obránce Davida Kvasničku a útočníky Kristiana Reichla, Daniela Kurovského a Petra Kodýtka.

Když trenér Jakub Petr 8. prosince zveřejňoval nominaci dvacítky, zdůrazňoval, že jde pouze o nominaci na přípravný kemp a že bude navíc ještě doplněna o čtyři, pět hráčů z devatenáctky, která v uplynulých dnech absolvovala kvalitně obsazený turnaj v Kanadě. Lodivod juniorského týmu nakonec ukázal na pětici hráčů – Petra Kváču, Davida Kvasničku, Kristiana Reichla, Petra Kodýtka a Daniela Kurovského.

Ztráta pro dvacítku, Lakatoš se zranil a přijde o MS. Kaše stále s otazníkem »

Ti ještě v noci absolvovali na World Junior A Challenge náročné utkání o bronz, teď už je čeká rychlý přesun do tábora dvacítky v kanadském Blainville. Skvělou formu si přivezli především brankář Petr Kváča, který vynuloval Američany a deptal také kanadské střelce, s litvínovským Kristianem Reichlem, jenž vstřelil několik klíčových branek a byl nejlepším střelcem českého celku na vyhlášeném podniku.

Dvacítka už má za sebou úvodní přípravné utkání, které jí hrubě nevyšlo. Kanaďanům podlehla vysoko 0:8 a navrch přišla o klíčového útočníka Dominika Lakatoše, který si zlomil klíční kost. "Dominik chtěl u mantinelu dohrát soupeře, který mu v poslední chvíli uhnul a Lakatoš plnou váhou vletěl do plexiskla," popisuje manažer týmu Otakar Černý. "Samozřejmě nás to mrzí, ale takové věci hokej přináší."

Otazník se nadále vznáší také nad startem chomutovského útočníka Davida Kašeho, ten utrpěl v extralize zranění v oblasti hrudníku. "Víc bychom měli vědět už o víkendu," prozrazuje Černý s tím, že jinak příprava na juniorský šampionát probíhá bez komplikací. "Podmínky máme kvalitní, všechno běží, jak jsme předpokládali," pokyvuje manažer dvacítky, která v pátek navštívila dokonce utkání NHL.

Petrova družina vyrazila na souboj Montrealu se San Jose, v němž Canadiens podlehli 2:4. Ale teď už zpátky do tréninkového procesu, mladíky čekají ještě dva přípravné zápasy. Nejprve ve středu narazí podruhé na Kanadu a krátce před Štědrým dnem změří síly s Američany. A konečná nominace na vrcholnou juniorskou akci roku bude trenéry oznámena až po tomto střetnutí, tedy v sobotu 24. prosince.

Aktuální kádr dvacítky před MS v Kanadě (26. 12. – 6. 1., Toronto a Montreal):

Brankáři:
Jakub Škarek (Jihlava), Daniel Vladař (Providence, AHL), Petr Kváča (České Budějovice).

Obránci:
Vojtěch Budík (Prince Albert, WHL), Libor Hájek (Saskatoon, WHL), František Hrdinka (Linköping, Švédsko), Filip Hronek (Saginaw, OHL), Petr Kalina (Sparta Praha), Daniel Krenželok (Vítkovice), Ondřej Vála (Kamloops, WHL), Jakub Zbořil (St. John, QMJHL), David Kvasnička (Plzeň).

Útočníci:
Lukáš Anděl (Jihlava/Havířov), Jan Dufek (Litvínov), Filip Chlapík (Charlottetown, QMJHL), Lukáš Jašek (Třinec), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Adam Musil (Red Deer, WHL), Martin Nečas (Kometa Brno), Šimon Stránský (Prince Albert, WHL), Filip Suchý (Omaha, USHL), Michael Špaček (Red Deer, WHL), Tomáš Šoustal (Kelowna, WHL), Daniel Kurovský (Vítkovice), Kristian Reichel (Litvínov), Petr Kodýtek (Plzeň)

Realizační tým:

Manažer týmu: Otakar Černý
Hlavní trenér: Jakub Petr
Asistenti trenéra: Jiří Dopita a Petr Svoboda
Trenér brankářů: Martin Láska
Video trenér: Michal Rejzek
Lekář: MUDr. Milan Novotný
Fyzioterapeutka: Iva Hnátová
Kustod: Oldřich Kopecký

Program přípravných utkání před MS hráčů do 20 let v Kanadě:

Pondělí 19. prosince:
Kanada – Finsko (Montreal)
Slovensko – Švédsko (Cornwall)

Úterý 20. prosince:
Rusko – Dánsko (Kingston)

Středa 21. prosince:
USA – Švýcarsko (Kingston)
Kanada – Česko (Ottawa)

Čtvrtek 22. prosince:
Lotyšsko – Dánsko (Chateauguay)
Slovensko – Finsko (Sherbrooke)
Rusko – Švédsko (Kingston)

Pátek 23. prosince:
USA – Česko (Kingston)
Kanada – Švýcarsko (Toronto)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz