Kvalifikace o první ligu: Přerov po sedmnácti letech slaví postup!

Foto: Martin Pavlík, hokejprerov.cz

V kvalifikaci o účast v příštím ročníku první hokejové ligy je rozhodnuto! Z postupu do druhé nejvyšší tuzemské soutěže se po dlouhých sedmnácti letech raduje tým Přerova, který v nervydrásajícím pátém kvalifikačním kole udolal Sokolov 2:1 po nájezdech a dal tak razítko svému postupu. Vyprodaný přerovský stadion sledoval napínavou podívanou, kdy hostující Baník dlouho držel těsný náskok, aby v 51. minutě Šťastný vyrovnal. Rozhodovat tak musely až nájezdy. V nich domácí trenéři vymysleli rošádu brankářů a ve čtvrté sérii přerovský Šebek odstartoval vlnu euforie z postupu!

Vyrovnanou bitvu rozhodl postupovou trefou v nájezdech Šebek

Dlouhých sedmnáct let čekali přerovští hokejisté na postup o soutěž výš. Povedlo se jim to v letošní sezóně 2014/15, když v kvalifikaci jen jedinkrát prohráli, a po třech vítězstvích už je kolo před koncem nad slunce jasné, že postup do první ligy Přerovu už nikdo nevezme. Druhá nejvyšší soutěž se tak opět rozroste o jednoho moravského účastníka, neboť týmy z Čech jsou zde přece jenom ve větším zastoupení.

Samotné utkání pátého kvalifikačního kola sledovala opět třemi tisícovkami natěšených diváků napěchovaná přerovská Meo Aréna. A domácí fanoušci už jistě tušili, že právě v pátečním večeru by se vysněný postup mohl povést. A povedl! Zápas to však byl velice vyrovnaný, napínavý a nejen pro trenéry jistě infarktový. Hosté ze Sokolova zahrozili hned v samém úvodu, Csamango však orazítkoval jen tyč přerovské branky. V 15. minutě už se ale poprvé měnilo skóre. Zkušený Tvrdek vybídl ke skórování Marka Švece, jenže využil nepozornosti přerovské obrany a propálil Vojtka.

Také ve druhé třetině se střídaly šance na obou stranách a diváky musel zápas rozhodně bavit. Co otáčet se měli oba brankáři, kteří ukázali, že jsou ve svém řemeslu opravdovými špičkami a drželi své spoluhráče nad vodou. Sokolovský Hruška předvedl svůj um proti dvojité šanci dvojice Blinka a Sakrajda, ostřílený Vojtek se zase zaskvěl po gólovkách Rohana či Vrány. Vyrovnáno bylo zkraje 51. minuty, když David Šťastný pláchl po levém křídle a povedenou střelou rozradostnil zaplněný stadion.

Přerovským rázem narostla křídla a chtěli rozhodnout ještě do konce řádné hrací doby. Jenže v cestě jim stál skvělý Petr Hruška, který likvidoval jednu šanci za druhou. A tak se šlo do prodloužení. Jenže ani pět nastavených minut vítěze neurčilo, veledůležitou otázku odpověděly až samostatné nájezdy. V nich jako první uspěl sokolovský kanonýr Flek, Dostálek ve druhé sérii srovnal. Přerovští trenéři Dočkal a Faltýnek sáhli k riskantnímu tahu, když do branky místo Vojtka poslali nerozchytaného Slováka, který však už do konce penalt neinkasoval! Ve čtvrté sérii vše rozhodl David Šebek, jenž pokořil Hrušku a odstartoval obrovskou vlnu euforie z postupu přerovských hokejistů do první ligy!

HC ZUBR Přerov – HC Baník Sokolov 2:1 po nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 51. Šťastný (Zbořil), rozhodující nájezd Šebek – 15. Švec (Tvrdek).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz