Kvapilovi se nedařilo, v Chabarovsku končí. Vrátí se do extraligy?

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

10. října 2017, 11:48

Adam Bagar

Útočník Marek Kvapil předčasně ukončil angažmá v ruském Chabarovsku a aktuálně si hledá nové angažmá, vedení Amuru se s brněnským šampiónem domluvilo po vzájemné dohodě na ukončení ročního kontraktu. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Dvaatřicetiletý útočník se do ruské KHL vrátil po ročním působení v Brně. Už dříve oblékal dres Dynama Moskva, Čerepovce, Záhřebu a Nižněkamsku, ale angažmá v Chabarovsku mu nevyšlo podle představ. Bodově se trápil.

Marek Kvapil sehrál za Amur jedenáct zápasů, zapsal v nich pouhý jeden bod za gól. Po jeho odchodu zůstávají v Chabarovsku tři čeští hráči, na východě Ruska působí obránci Jan Kolář, Michal Jordán a útočník Tomáš Zohorna.

Kvapil přitom v uplynulém ročníku zářil, k titulu po 51 letech pomohl Kometě dohromady 50 body za 19 branek a 31 nahrávek. Dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru je nyní bez angažmá a mezi tuzemskou elitu by se mohl vrátit.

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Zlatý medailista z MS v Německu z roku 2010 hrál extraligu už také za Slavii Praha a Vítkovice, celkem v nejvyšší domácí soutěži zapsal 253 startů a výborných 179 bodů za 69 branek a 110 nahrávek. Kam zamíří po konci v KHL?

„Vypadá to, že bychom se poohlíželi v zahraničí. Registrovali jsme projevení zájmu ze strany tří týmů z KHL. Bylo to ve fázi oťukávání, takže nevím, kam ta jednání povedou,“ uvedl pro iSport.cz hráčův agent Robert Spálenka.

Je tedy možné, že Kvapil z KHL neodejde, ale situaci kolem něj sleduje i Kometa. „Libor Zábranský mi volal, zjišťoval okolnosti. A že v případě, kdyby se něco dělo, tak by byl rád informovaný. Což bude,“ prozradil Spálenka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz