Lašák chce, abych byl v repre jednička, směje se hvězda měsíce Will

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Listopad byl měsíc libereckých Bílých Tygrů a hlavně pak brankáře Romana Willa! Čtyřiadvacetiletý brankář měl na jízdě loňských mistrů opravdu tygří podíl, z devíti zápasů, do kterých nastoupil, vychytal hned pětkrát čisté konto. Soupeře doháněl k šílenství. Za své výkony byl také odměněn první pozvánkou do reprezentace. Po zásluze se také vyhrál anketu Hvězda měsíce, v níž hlasujete vy, fanoušci. Podruhé za sebou navíc triumfoval liberecký gólman, říjen totiž patřil Jánu Lašákovi.

Liberečtí se po slabším startu do soutěže v průběhu listopadu dostali dokonce na první místo tabulky. Brankář Roman Will se pod to podepsal tučným písmem, zažil zřejmě nejlepší období kariéry. „Jsem hrozně rád za to, jak se nám v současné době daří. Není to jen otázkou nějaké osobní formy, hlavní je, že je úspěšný celý tým. Snad nám to vydrží i dál,“ prozradil Will.

Jeho výborné výkony neunikly pozornosti hokejových příznivců, kteří jej určili hvězdou za měsíc listopad. Dostal celkem 326 hlasů, druhý Tomáš Rolinek z Pardubic 141, sparťan Lukáš Pech 82. Podruhé za sebou tak anketu vyhrál liberecký gólman. „Je to super. Není to jen ohodnocení pro nás, ale také pro naši obranu a zároveň i pro trenéra brankářů Martina Lásku. Z největší části je to jeho zásluha, protože s námi výborně pracuje,“ ocenil Will Lásku.

Nominace? Lašák se Willovi hned ozval

Před sezonou se nechal Ján Lašák slyšet, že je rád, že Will přišel a že udělá vše proto, aby jej dostal do reprezentace. A to se povedlo. Will figuruje v nominaci na Channel One Cup, a to jako třetí brankář. „On mi to taky hned po nominaci připomínal, ale psal mi, že to sice říkal, ale že chce, abych tam byl jednička! Takže teď máme rok a půl na to, aby ze mě udělal jedničku. Že to je zatím jenom malý krůček,“ směje se bývalý brankář Mladé Boleslavi.

Pak ale letní posila Tygrů ohledně reprezentace zvážnil. „Že jedu jako trojka? Je mi to jedno jedno. V první řadě jsem rád, že jsem vůbec byl vybrán. Kluci, kteří tam jsou, si to opravdu zaslouží. Jde o české top gólmany z KHL, svou výkonnost si drží už tři roky. Měl jsem teď dobrý měsíc, jen kvůli tomu ale nemůžu počítat s tím, že budu jednička národního týmu. Jsem velmi rád, že vůbec mohu v národním týmu být a s kluky trénovat. Zápasy třeba přijdou časem... Rozhodně to neberu tak, že bych byl v nějaké nevděčné roli, stejně tak určitě nedoufám, že se někdo zraní a já pojedu místo něj. To v žádném případě.“

„Neberu to tak, že bych byl v nějaké nevděčné roli, stejně tak určitě nedoufám, že se někdo zraní a já pojedu místo něj. To v žádném případě.“

Během září a října si Roman Will zachytal dohromady v šesti duelech. Kvůli zranění Jána Lašáka se ale stal první brankářskou volbou pro trenéry on a dokonale toho využil. „Vůbec Jánkovi nepřeju, aby byl zraněný. Těším se, až zase Jánko bude v pořádku a budeme tu spolu. Možná mi to teď trošku pomohlo, že mám vyšší sebevědomí. Mám na čem stavět, ne jako kdybych chytal zápas, pak deset dní nic a pak zase další. Jenže na druhou stranu, určitě nejsem rád z toho, že je mimo hru. Naštěstí se nám dařilo. Kdybychom prohrávali, asi by to bylo nepříjemné. Takhle alespoň Jánko ví, že má čas dát se v klidu do pořádku na sto procent,“ pravil Will.

Když nebyl Will na startu sezony příliš vytěžovaný, několikrát vyrazil do Benátek, aby si udržel zápasovou praxi. Nabízí se otázka: Nebere to gólman, který si už vyzkoušel i NHL, jako degradaci? „Mám k první lize respekt, stejně jako ke všem hráčům, kteří v ní působí. První liga není vůbec žádné ponížení. V Benátkách je skvělá parta kluků. Jsem rád, že jsem jim mohl pomoct, a zápasy u nich jsem si užíval. Když jdu do Benátek, snažím se na zápas připravovat úplně stejně, jako bych chytal třeba sedmý zápas finále play off. Rozhodně se tam nechci tvářit jako nějaký frajírek, který byl v Americe. Jsem rád za to, že mohu chytat. Někteří gólmani takovou šanci nemají,“ uzavřel Will.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz