Last minute brankář pro Spartu: S Vondrkou přijde ze Slovanu i Janus!

Foto: www.agriskrusts.lv

30. ledna 2015, 15:06

Václav Jáchim

Už se zdálo, že to neklapne, ale nakonec přece jen! Pražská Sparta delší dobu hledala náhradu za nemocného Rastislava Staňu, jehož zdravotní potíže nepustí v této sezoně do hry. Představitelé klubu zvažovali víc variant, jak už dřív uvedl hokej.cz, jedna se nabízela ve Slovanu Bratislava. Krátce před vypršením přestupního termínu se tahle verze stává realitou - s Michalem Vondrkou přijde do Sparty také gólman Jaroslav Janus!

Slovenský reprezentační brankář byl ve Slovanu Bratislava dlouho jedničkou, ovšem letos to už neplatí. U trenéra Matikainena má přednost Švéd Johan Backlund, tým navíc disponuje hvězdou posledního mistrovství světa dvacítek Denisem Godlou. Janus se postupně propadl na pozici maskovaného muže číslo tři, situaci sice lehce zamotalo Backlundovo drobné zranění, ale teď je jasno.

Někdejší naděje Tampy Bay a gólman semifinalistů MS dvacetiletých 2009 míří poprvé v kariéře do české Tipsport extraligy. "Reagujeme tímto na onemocnění Rasti Stani, který je bohužel na marodce do konce tohoto ročníku. Jako zkušený brankář tvořil trojici s našimi talentovanými gólmany Novotným a Lukášem. Nyní přichází Jaroslav Janus, abychom měli před vrcholem sezony kompletní složení tří brankářů,“ řekl klubovým stránkám sportovní manažer Patrik Martinec.

V jednu chvíli už se zdálo, že plánovaná akce ztroskotá. Janus odletěl se Slovanem na trip, z něhož se tým vrací až ve středu. Ovšem okolnosti se změnily - slovenský tým sice nečekaně zdolal silný Petrohrad, nicméně stále zaostává za pozicemi pro play off. Navíc mít tři špičkové gólmany: to je pro Slovan celkem zbytečný luxus. Takže k dohodě se Spartou nakonec došlo, profitovat z toho mohou obě strany.

"Jsem velmi nadšený, že o mě Sparta projevila zájem a vše se podařilo dotáhnout k úspěšné dohodě,“ poznamenal Janus. "Do Prahy se velmi těším, je to krásné město a Sparta je pro mě jednoznačně nejslavnější český klub s obrovskou tradicí a historií. Pro mě bude čest chytat za takový klub a cítím velkou motivaci a výzvu pomoci Spartě k úspěchu v dobře rozjeté sezoně."

Do české metropole dorazí účastník dvou posledních šampionátů dospělých v sobotu z Helsinek, kde dnes večer hraje Slovan s tamním Jokeritem. Pražané mají k dispozici nadále Filipa Novotného, jenž v posledních duelech dostával příležitost, a Jana Lukáše. Ten pro změnu vypomáhal v první lize Kladnu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz