Legenda pomáhá. Extraligu spojí Hlinka, týmy nastoupí v unikátních dresech

5. února 2017, 12:21

Jan Šimek

Vrchol pilotního projektu Legenda pomáhá je tady! Nedělní 45. kolo Tipsport extraligy bude mít speciální nádech. Hráči všech klubů Tipsport extraligy totiž obléknou unikátní dresy s podobiznou Ivana Hlinky, které následně půjdou do dražby a výtěžek z aukce bude věnován Nadačnímu fondu Ivana Hlinky. Ten pomáhá pomáhá bývalým hráčům, kteří se sami nebo jejich rodiny nacházejí v sociálně obtížné životní situaci.

Hokejové hnutí tak sjednotí jedna z největších legend československého a později českého hokeje – Ivan Hlinka. „Je to obrovská osobnost. Měl jsem tu čest pod ním také trénovat a hrát. Ivan měl neskutečné charisma. Byl to člověk, který když promluvil v kabině, všichni seděli a jak se říká, zírali na něj s otevřenou pusou,“ vzpomíná Josef Řezníček, ředitel Tipsport extraligy.

Projekt Legenda pomáhá, který vznikl právě na počest Ivana Hlinky, má za úkol spojit hokejové hnutí v České republice. V dresech s jeho podobiznou vyjedou do boje všechny extraligové kluby.

„Je to dobrý počin. Líbí se mi myšlenka zapojit do projektu organizovaně všechny kluby Tipsport extraligy, ale i některé z nižších soutěží,“ pokračuje Řezníček v rozhovoru pro webové stránky projektu. „Dresy se mi moc líbí. Myslím si, že jsou poutavé tím, jak mají stejný design, a liší se pouze v klubových barvách,“ dodává.

Iniciátorem projektu byla brněnská Kometa, respektive její majitel a člen Výkonného výboru ČSLH Libor Zábranský, který má v gesci Nadační fond Ivana Hlinky. „Přemýšlel jsem, jak jeho potenciál rozvinout a využít, a jak by se hokejové hnutí mohlo spojit ve prospěch dobré věci. Z této myšlenky vznikl projekt Legenda pomáhá,“ vysvětluje právě Libor Zábranský.

„Přál bych si, aby šlo o dlouhodobější projekt, strašně nerad dělám nárazové věci. Odezva klubů byla velmi pozitivní. Rád bych poděkoval všem partnerům klubů Tipsport extraligy, WSM Ligy a 2. ligy, kteří umožní hrát v tomto speciálním dresu bez reklam. Věřím, že se myšlenka bude líbit a peníze z dražby poputují k potřebným,“ doplňuje.

Druzí Oceláři hostí lídra, Sparta vyzve Piráty. Hradec jde na Litvínov »

Sympatických myšlenek, které pomáhají dobré věci, není nikdy dost. Hokej coby sport číslo jedna v České republice rozhodně nezůstává pozadu.

„Je to výborný nápad, který dokazuje, že solidarita není v hokejovém prostředí prázdným pojmem. Iniciativa brněnské Komety spojila různé součásti hokejového hnutí – kluby, svaz, marketingové partnery, média, stejně jako fanoušky napříč republikou i soutěžemi. Na ledě a na tribunách mezi sebou soupeří, teď ukazují, že pro dobrou myšlenku dokáží spolupracovat,“ říká pro web projektu prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

„Budeme velmi rádi, když se projektem budou inspirovat i další kluby. Nadační fond Ivana Hlinky již nějakou dobu existuje, podobné iniciativy ho nicméně posunují na ještě vyšší úroveň. Poděkování proto patří jak lidem z brněnského klubu, kteří projekt Legenda pomáhá vymysleli a připravili, tak všem dalším organizacím a jednotlivcům, kteří ho podpořili,“ uzavírá Král.

Více informací o projektu Legenda pomáhá si můžete přečíst na jeho webu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz