<

Letňany slaví první druholigové body, Drtiči překvapivě padli s Draky

Foto: Facebook HC Vrchlabí

20. září 2017, 22:13

Tomáš Nejedlo

Pět zápasů skupiny Západ a tři duely skupiny Východ, takový byl středeční program druhé hokejové ligy. Překvapivé první tři body v historii klubu slavili Letci z Letňan, kteří uspěli na ledě Vrchlabí, a to dosud Horalé neztratili ani bod. Pražané v tomto utkání zvítězili 6:3. Bez ztráty kytičky dosud prochází celek Děčína, ve středu si poradil s nováčkem z Dvora Králové 6:2. Bez bodů naopak zůstal celek Antiradary Slaný, celek okolo veteránů Alinče a Kubinčáka podlehl Kobře 4:7. Ve východní skupině se nečekala porážka Hodonína na vlastním ledě. Drtiči padli s Draky 0:3, čímž tak ztratili první body v nové sezoně.

SKUPINA ZÁPAD

Letci zaskočili Vrchlabí, to poprvé prohrálo

V roli papírového favorita vstupovali do utkání s Letňany hráči Vrchlabí. Po dvou kolech s šesti body na kontě si doma nepřipouštěli žádnou ztrátu. A přece. Přitom polovina utkání nenasvědčovala ničemu překvapivému. Letci sice dvakrát vedli, jenže Daniel Miškovský navázal na gólovou asistenci z první třetiny a dvěma góly otočil skóre. Avšak to bylo ze strany celku z Krkonoš vše, ještě do druhé pauzy Pražané otočili skóre a překvapení domácí se už na nic nezmohli. Navíc ještě dvakrát inkasovali a Letci brali první letošní body.

HC Stadion Vrchlabí – HC Letci Letňany 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Pšurný (Miškovský), 25. Miškovský (Jirků, Pšurný), 30. Miškovský (Jirků) – 9. Dyrynk (Kotyra), 21. Kotyra (Lojka), 32. Kotyra (Dyrynk), 37. Vá. Prchal (Vo. Prchal, Valder), 47. Dyrynk (Lytvynov), 58. Kotyra.

Antiradary na body opět nedosáhly

Do svého druhého utkání v letošní sezoně nastoupily nově založené slánské Antiradary, stále oficiálně hrající pod hlavičkou HC Most, na ledě pražské Kobry. První třetina nabídla divoký hokej a hned šest branek. Hosté vždy museli dotahovat vedení celku z Braníku a díky zkušené trojici Alinč, Kubinčák a Rod se jim to víceméně dařilo. Avšak jen do poloviny utkání. Pak totiž převzala otěže nad zápasem domácí Kobra a vstřelenými góly definitivně odrazila odpor soupeře, který tak po dvou odehraných zápasech má na bodovém kontě nulu.

HC Kobra Praha – SHK Antiradary Slaný 7:4 (4:2, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Ryzák (Čurda), 12. Tuma (R. Verbík), 12. Jedlička (Čurda), 13. Jindra (Hlinka, Vacek), 30. Čurda (Jedlička), 56. Šteiner (Novák), 60. Šteiner (Novák) – 11. Rod (Hora), 13. Kubinčák (Rod, Alinč), 24. Hora (Šefl, Alinč), 57. Hajšman (Tupý).

Tři zápasy, devět bodů – Děčín je stoprocentní

Skvělý vstup do sezony prožívají hráči Děčína. V prvních dvou utkáních nepoznali hořkost porážky a nechybovali ani ve třetím duelu. Doma hostili Dvůr Králové nad Labem a už v první třetině posunuli utkání tam, kam by jej rádi dále směřovali. Jestliže v samém úvodu sezony byl zkušený Michal Oliverius v bodovém ústraní, ve středu to byl opět starý dobrý „Oli“, který asistoval u prvních třech gólů Děčínských, a společně s kanonýrem Haškem řídili třetí výhru Severočechů v letošní sezoně.

HC Děčín – HC RODOS Dvůr Králové n. Labem 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Baránek (Oliverius), 13. Baránek (Oliverius, Kaltenböck), 38. Hašek (Volráb, Oliverius), 44. Vaněk (Hříbal, Hašek), 50. Zajan (Volráb, Hašek), 55. Baránek (Vaněk, Navarra) – 31. Zmítko (Ježek, Luštinec), 53. Ďurač (Faltys, Hrazdíra).

Bílina napravila domácí porážku, zdolala Řisuty

Draci z Bíliny po vysoké porážce od Děčína toužili napravit toto zaváhání ve Slaném, kde hrají své domácí zápasy Řisuty. Buldoci se však potýkají s odchodem několika opor, a tak letošní sezona pro ně zřejmě nebude vůbec jednoduchá. Dvě porážky v úvodních dvou duelech jsou možná jakási předzvěst. A nebo také ne. Každopádně domácí se probudili pozdě, začali se gólově prosazovat až při tříbrankovém vedení soupeře, který nakonec těsný náskok uhájil.

HC Řisuty – HC Draci Bílina 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Kužel (Vildumetz, Vyskočil), 34. Keller (Petržílka) – 19. Procházka (Petráš, Bohm), 23. Komínek (Procházka, Bohm), 24. Krastenics (Štěpánek, Hrdlička), 58. Hrdlička (Kýhos, Mála).

Sokolov vybral Trutnov, dvakrát skóroval Přindiš

Že první vyhrání z kapsy vyhání, se na vlastním ledě přesvědčili hokejisté Trutnova. Ti totiž doma jako první skórovali, jenže jejich gól z první třetiny byl samotným přesným zásahem v dalším průběhu tohoto utkání. Po vyrovnání Osmíka mířil dvakrát přesně už jen jediný muž – navrátilec do sestavy Baníku Petr Přindiš. Extravagantní obránce tak vystřelil Uhlířům cenné tři venkovní body a zároveň tak první letošní výhru za plný počet.

HC BAK Trutnov – HC Baník Sokolov 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky Sokolova: Osmík, Přindiš, Přindiš.

SKUPINA VÝCHOD

Poruba se s Opavou nadřela, rozhodl Luka

V utkání Poruby s Opavou by se čekalo, že ambiciózní celek domácích duel zcela ovládne. Jenže opak byl pravdou. S chutí hrající HK sice vždy dotahoval náskok soupeře, ale ani prohrávat v 18. minutě o dvě branky hostům nebránilo k tomu, aby ještě do prvního klaksonu vyrovnali. To Opavany zdravě nabudilo, že i na trefu Káni dokázal Seidler odpovědět. Třetí část už byla opatrnější, až přišla 56. minuta a chvíle kanonýra Vladimíra Luky. Ten opět prokázal své schopnosti a rozhodl tento duel.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HK Opava 4:3 (2:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Kaluža (Zachar), 18. Ollender (Sztefek, Jaroš), 31. Káňa (Zdeněk), 56. Luka (Slavík) – 20. Herman (Wolf, Galvas), 20. Rousek (Vaněk, Seidler), 37. Seidler (Vaněk).

Draci zaskočili Drtiče na jejich ledě třemi góly

Se třemi výhrami na kontě nastupovali do utkání s Šumperkem Drtiči z Hodonína. Draci, hrající své zápasy dočasně na hřištích svých soupeřů, poprvé udeřili v první třetině Kovaříkem a na další gól čekalo hodonínské publikum až do začátku třetí části hry. Domácím v tomto utkání nebylo přáno, Lehečka Drtiče zmrazil druhou trefou a zmar dokonal při power play Hodonína brankou do prázdné branky Půhoný, a tak Draci brali první výhru v sezoně.

SHK Hodonín – Draci Šumperk 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Kovařík (Vymazal, Vachutka), 43. Lehečka (Kovařík, Cink), 59. Půhoný.

Tatra přejela Bobry až v prodloužení

Až do 26. minuty museli přítomní aktéři i diváci v Kopřivnici čekat na úvodní gól utkání s Valašským Meziříčím. Jako první se trefil domácí Pargáč, což však domácí zdravě nabudilo k tomu, aby ještě do poloviny duelu zvrátili stav na svou stranu. Po vyrovnání Pěnčíka se však gólově prosadil druhou ligou velmi ostřílený střelec Václav Studený a až trefa Vyčesaného znamenala vyrovnání. Prodloužení trvalo jen čtyřiatřicet sekund, než se prosadil Martin Tomášek a Tatra brala bod navíc.

HC TATRA Kopřivnice – HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3 po prodl. (0:0, 2:3, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Pargač (Kofroň), 32. Pěnčík (Sluštík), 54. Vyčesaný (Kofroň, Kropka), 61. Tomášek – 27. Žák (Kývala), 29. Vítek (Váňa, Pořický), 39. Studený (Martiník).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz