Liberec hlásí posilu do útoku, z KHL se vrací střelec Valský

Foto: Bořivoj Černý, hcbilitygri.cz

Po Filipu Novákovi či Tomáši Kubalíkovi končí v krátké době ve Slovanu Bratislava další český hokejista. Kádr účastníka KHL opouští útočník Jakub Valský. Ten hlásí návrat do mistrovského Liberce. Člen zlaté party z uplynulého ročníku se pod Ještědem dohodl na kontraktu do konce letošní sezony s následnou dvouletou opcí. Bílí Tygři o tom informovali na svém webu.

V uplynulé sezoně patřil k nejvýraznějším postavám Bílých Tygrů, nasbíral celkem 41 bodů, nastřílel 20 branek a velkou měrou se podepsal pod mistrovský titul, který pod Ještědem brali poprvé v historii. O Jakuba Valského se rázem zajímaly klub z ruské KHL. A osmadvacetiletý útočník nakonec kývnul na nabídku bratislavského Slovanu.

Pod taktovkou trenéra Miloše Říhy sehrál celkem 34 duelů, ale skvělou formu z české soutěže si do slovenské metropole nepřenesl. Valský nasbíral pouhé čtyři bodíky za gól a tři nahrávky. Nyní ve Slovanu skončil a vrací se do extraligy. Přesněji do míst, kde na jaře prožíval krásný příběh zakončený zaslouženým ziskem mistrovského titulu.

"Je to hráč, který je schopen nastřílet v jedné sezoně dvacet branek a jeho příchod by tak měl přinést zvýšení dosavadní ofenzivní síly týmu."

Jakub Valský nám v minulém ročníku svými výkony výrazně pomohl k zisku titulu a i proto jeho návrat do Liberce, po ne příliš povedeném angažmá ve Slovanu Bratislava, vnímám jako samozřejmost,“ líčí sportovní manažer a hlavní kouč Filip Pešán, jenž se s Valským dohodl na smlouvě do konce této sezony s následnou dvouletou opcí.

„Je to hráč, který je schopen nastřílet v jedné sezoně dvacet branek a jeho příchod by tak měl přinést zvýšení dosavadní ofenzivní síly týmu,“ doplňuje Pešán s tím, že Jakub Valský by se měl k týmu připojit už v nejbližších hodinách. Svého staronového svěřence by tak mohl mít k dispozici už v pátečním domácím střetnutí s Vítkovicemi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz